ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης ΤουΤετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Νότα Κυμοθόη "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ"


Νότα Κυμοθόη"Η ΛΥΤΡΩΣΗ" βιβλίο

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ"


1.Όταν κάποιος "βλάπτει" συνάνθρωπο συμβαίνει γιατί "δεν γνωρίζει" πως αυτό που κάνει δημιουργεί πρόβλημα. Έχει "άγνοια" της πραγματικής ύπαρξής του και της "αληθινής ύπαρξης" όπου είναι ο άλλος. Ο άνθρωπος είναι μια "ψυχή" κλεισμένη μέσα σε σώμα όπως ο μεταξοσκώληκας στο κουκούλι του. Αυτός που  "βλάπτει" μπορεί να έχει "εμπειρία ζωής" ή να έχει "γνώσεις επιστημονικές" αλλά "να μην έχει ΓΝΩΣΗ" της ΘΕΪΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ που είναι ένα μικρό της κομμάτι κι αυτός. Αν αποκτήσει επίγνωση της ΘΕΪΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ κι ευθυγραμμιστεί με αυτό το ΦΩΣ τότε βιώνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ απολαμβάνει ΕΙΡΗΝΗ επίγεια, αποκτά ΔΥΝΑΜΗ και πραγματική ΧΑΡΑ κι ΕΥΤΥΧΙΑ.2. Στο βιβλίο μου "Η ΔΡΑΣΚΕΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ" έχω ένα απόφθεγμα του ΣΡΙ ΣΑΘΙΑ ΣΑΙ ΜΠΑΜΠΑ που μιλάει για την ΑΓΑΠΗ θυμίζοντας τα λόγια του ΧΡΙΣΤΟΥ για "αποδοχή" του άλλου, που ίσως να έχει άλλη "θρησκεία", να είναι από άλλο "έθνος", να μιλάει άλλη "γλώσσα", να ανήκει σε διαφορετικό πολιτικό "κόμμα" ή να έχει διαφορετική "οικονομική" επιφάνεια από τη δική μας. Αυτά τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ η ΕΛΛΑΔΑ και οι ΈΛΛΗΝΕΣ ας "μάθουν" την "αποδοχή" του άλλου άσχετα αν δεν ζουν οι άλλοι σύμφωνα με τα δικά μας "θέλω"Ας αποδεχτούν τη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ως θείο ΔΩΡΟ.


3. Εστιάστε τις "ΕΥΧΕΣ" σας δίχως φόβο για τους άλλους ΑΛΛΑΞΤΕ ΕΣΕΙΣ και μην προσπαθείτε Ν' ΑΛΛΑΞΕΤΕ τους άλλους. Οι άλλοι είναι "ψυχές" ξεχωριστές. Κατανοήσετε τις "ψυχές" που σας περιβάλλουν. ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΑ όπως κι εσείς. Σκεφτείτε ένα λιβάδι με λουλούδια. Το κάθε ένα έχει το δικό του χρώμα κι άρωμα. ΜΗΝ απαιτείτε να " ράψετε κουστούμι" στα μέτρα σας τους άλλους.


4.Όταν οι άλλοι δεν ζουν σύμφωνα με το δικό σας τρόπο να τους "αγαπάτε" και να μη τους βλάπτετε. Τα παιδιά, οι συγγενείς, οι γονείς, οι φίλοι είναι άλλες ψυχές. Δεν χρειάζεται να τους ελέγχετε συνέχεια ώστε να αισθάνεστε "αξία" μέσα από αυτούς. Ο/η καθένας/μία ας γίνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ/Η ανάμεσα στους άλλους που είναι ΘΕΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ και βρίσκεται με τη ΓΗΪΝΗ στολή του=σώμα του για τους καθαρά δικούς του λόγους. Μην εμποδίζετε του άλλου το δρόμο ΧΑΡΗΤΕ στη ΧΑΡΑ του ΛΥΠΗΘΕΊΤΕ στον ΠΟΝΟ του και συμπαρασταθείτε σαν άνθρωποι με κατανόηση κι αγάπη.


5.Αγαπήστε ακόμα κι όσους σας "αγνοούν" κι όσους "εμποδίζουν" με ΒΙΑ κι ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΥΜΟΥ κι όσους "ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΑΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΟΥΝ" από "άγνοια" πως οι "πράξεις" και τα "λόγια" τους είναι ικανά να σας δημιουργήσουν "πρόβλημα". Τα "σενάρια" που δημιουργούν είναι δικά τους ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ και δώστε τους "ΑΓΑΠΗ" γιατί δεν κατανοούν το πραγματικό τους ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ το έργο που στήνουν...

6.Όταν κάποιοι δημιουργούν "ΣΧΟΛΙΑ" και με "ΨΕΥΔΕΙΣ" υποθέσεις σας κατηγορούν απλά φανερώνουν ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ επειδή δεν γνωρίζουν την αλήθεια οπού είστε και ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, γιαυτό δημιουργούν κουτσομπολιά για να κάνουν κάποιους να ΠΑΨΟΥΝ να σας ΑΓΑΠΟΥΝ. Κατανοήσετε πως έχουν πράγματι πρόβλημα κι αγαπήστε αυτούς τους συνανθρώπους σας.


7. Αν πιστεύουν κάποιοι/ες πως είναι ΑΝΩΤΕΡΟΙ/ΕΣ γιατί έχουν ΔΟΥΛΕΙΑ, ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΣΠΙΤΙΑ,ΤΙΤΛΟΥΣ, και υποτιμούν τους συνανθρώπους τους κάνουν ΛΑΘΟΣ. Αυτή είναι μια ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ "ΕΓΩ" κι όχι εικόνα της ΨΥΧΗΣ, η οποία δεν έχει "ΕΓΩ" γιατί η ΨΥΧΗ δεν το χρειάζεται... ΝΙΩΣΤΕ ως ΨΥΧΗ μέσα στην "ανθρώπινη φύση" και ΧΑΡΕΊΤΕ αυτό οπού έχετε. Δηλαδή, το προσωρινό σας σώμα με πλήρη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...


8. Η τέτοια ΓΝΩΣΗ της ΨΥΧΗΣ δεν έχει ανάγκη τη γνώμη των άλλων.


9.Γι' αυτό, αν κάποιος/α δεν είναι ΣΥΝΕΠΗΣ στην αναγνώριση του άλλου ως "εαυτόν" καi δεν έχει επίγνωση" της ΕΥΘΥΝΗΣ στους άλλους επιβάλλει με τις πράξεις του/της, όλες τις ενεργειακές συνέπειες, που θα προκύψουν. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα και δεν το δυναμώνουμε, αλλά συνεχίζουμε να αγαπάμε αυτά τα άτομα, τα οποία ίσως να είναι ΨΥΧΡΑ κι ΑΝΑΙΣΘΗΤΑ, γιατί σκέφτονται ΜΟΝΟ τον εαυτό τους και δεν κατανοούν τον άλλον/η. Το πρόβλημα είναι δικό τους και μη το δυναμώνετε. Δράστε θετικά και βοηθήστε τους!.. Σκεφτείτε "ΩΣ ΘΕΪΚΗ ΨΥΧΗ" και κατανοήσετε ότι η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ του όποιου άλλου είναι αποτέλεσμα της διαχωριστικής θέσης του "ΕΑΥΤΟΥ" του από το ΠΑΝ ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ  ΕΝΑ =ΘΕΪΚΗ ΟΥΣΙΑ. Κατανοήσετε το πρόβλημα κι αγαπήστε αυτά τα άτομα, με θετική δράση κι όχι καταστροφική.


10.Κάποιοι/ες έχουν ΠΡΟΒΛΗΜΑ με το/τη ΣΥΝΤΡΟΦΟ τους και σκέφτονται πως ίσως τους ΑΠΑΤΑ ή τους λέει ΨΕΜΑΤΑ και κρατώντας ΕΝΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΤΙΚΟ ΦΑΚΟ ψάχνουν τόσο πολύ που στο τέλος μπορεί να είναι μαζί ή όχι. Όλα συμβαίνουν γιατί έτσι είναι προγραμματισμένο να συμβεί από τους ίδιους όπου δρουν μέσα σε αυτήν τη σχέση κι είναι δική τους υπόθεση. ΑΓΑΠΑΤΕ κι ΕΥΓΝΩΜΟΝΗΤΕ συντρόφους που ζήσατε μαζί κάποιες στιγμές όμορφες και σκεφτείτε ΟΛΑ ΟΣΑ μάθατε μαζί...και ειδικά όταν  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ κι ΑΓΑΠΑΤΕ...τους/τις πρώην και μη είστε ΕΧΘΡΟΙ. Το μίσος και η οργή είναι χαμηλού επιπέδου ενέργειες για ανθρώπους που έχουν φέρει στον κόσμο παιδιά.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2011
Με αγάπη για την Αγάπη
 Νότα Κυμοθόη "Παναγία" Έργο Ζωγραφικής μου
Αυγοτέμπερα σε ξύλο
και αγάπη για το Φως της Αγάπης Του!..
Νότα Κυμοθόη λογοτέχνης και εικαστικός
Πνευματικά δικαιώματα © 2010 Νότα Κυμοθόη
Άδεια Creative Commons
Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: