ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης ΤουΠέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ "ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ" ΔΟΚΙΜΙΟ


                                                            Νότα Κυμοθόη©Νότα Κυμοθόη Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

 ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ 
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ"
ΔΟΚΙΜΙΟ

     Μελετώντας πριν πολλά χρόνια τον Erich Fromm και το σύγγραμμά του “Η Υγιής Κοινωνία” θυμήθηκα πως κάπου γράφει:“Η ζωή του ανθρώπου καθορίζεται από την αναπόφευκτη επιλογή ανάμεσα στην οπισθοδρόμηση και την πρόοδο, ανάμεσα στη ζωώδη ύπαρξη και το φθάσιμο στην ανθρώπινη ύπαρξη”.
    Σήμερα ο άνθρωπος θεωρεί πως ο κόσμος στον οποίο ζει, είναι απλά ένας τόπος μόνο απολαύσεων κι αδιαφορεί για το “λόγο” οπού έχει δώσει ως υπόσχεση ύπαρξής του στη γη. Ο “λόγος” αυτός, είναι η παρουσία του σε αυτή τη ζωή και είναι λόγος προς το δημιουργό του ως ψυχή. Ο κάθε ένας μέσα από τη διαδρομή στην οποία περνάει, είναι σα να μαθητεύει σε σχολείο τελειοποίησής του, στο οποίο σπέρνει και θερίζει καρπούς. Οι δραστηριότητες όλες στην πραγματικότητα είναι μια προσωπική σπορά του καθενός, που εκτός από προσωπικά οφέλη -δίχως αυτό να είναι αυτό καθεαυτό το όλο έργο για ατομικό συμφέρον-αποτελούν το “λόγο” ύπαρξης ανθρώπων στον πλανήτη γη. Αν σκεφτεί κάποιος πως κανένας δεν παίρνει μαζί του με το θάνατό του τίποτα, τότε αυτή η αλήθεια δυναμώνει. Αν δεχτούμε τους σοφούς σαν παράδειγμα, τότε όλη η...
(συνεχίζεται...)

(Δημοσιεύτηκε στις 29/9/2012, στην εφημερίδα Αδέσμευτος Πάφου)
Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Νότα Κυμοθόη 


Δεν υπάρχουν σχόλια: