ΕΥΧΗ

Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη. Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Γερμανός ποιητής και φιλόσοφος 1749-1832)

13 Μαρτίου, 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΨΩΜΑΚΙΑ...με ελιές:Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΨΩΜΑΚΙΑ με ελιές...
Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2013...

Λοιπόν ανασκουμπωθείτε...και απολαύστε ζεστό και φρέσκο ψωμί
από τα δικά σας χέρια...

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο αλεύρι 
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι λάδι ελιάς
ελιές αρεσκείας*
λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη μαζί με το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη μαγιά,το αλάτι και το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά για να γίνει μια ελαφρώς μαλακή ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Μετά τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο σε θερμοκρασία 10 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει
τοποθετούμε τις ελιές χωρίς κουκούτσια και τη ρίγανη και ζυμώνουμε ελαφρά πλάθοντας μικρά μπαλάκια που τοποθετούμε σε ταψί.
Θερμαίνουμε το φούρνο σε 150 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά. Είναι έτοιμα!..

* μπορείτε να βάλετε τυρί ή ξηρούς καρπούς...

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: