ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης Του

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΨΩΜΑΚΙΑ...με ελιές:Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2013

by N. Kimothoi
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΨΩΜΑΚΙΑ με ελιές...
Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2013...

Λοιπόν ανασκουμπωθείτε...και απολαύστε ζεστό και φρέσκο ψωμί
από τα δικά σας χέρια...

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο αλεύρι 
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι λάδι ελιάς
ελιές αρεσκείας*
λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη μαζί με το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη μαγιά,το αλάτι και το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά για να γίνει μια ελαφρώς μαλακή ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Μετά τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο σε θερμοκρασία 10 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει
τοποθετούμε τις ελιές χωρίς κουκούτσια και τη ρίγανη και ζυμώνουμε ελαφρά πλάθοντας μικρά μπαλάκια που τοποθετούμε σε ταψί.
Θερμαίνουμε το φούρνο σε 150 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά. Είναι έτοιμα!..

* μπορείτε να βάλετε τυρί ή ξηρούς καρπούς...


Δεν υπάρχουν σχόλια: