ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης Του



Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ, Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2014

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣΆδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2014
Νότα Κυμοθόη© Νότα Κυμοθόη

                                                       
   Υπάρχουν κάποιοι ιερείς ταπεινοί, που όταν βρεθείς στην εκκλησιά οπού ιερουργούν αισθάνεσαι τόσο μεγάλη αγαλλίαση στην ψυχή σου, που δεν θέλεις να φύγεις. Ένας από αυτούς είναι και ο ιερέας Νικόλαος Μέρμηγκας του ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, στην συνοικία Στεφανιάδα  της Ελάτειας, στη Φθιώτιδα.
    Απλός και ταπεινός, υπομένει την σκληρή πραγματικότητα της εποχής μας σε ένα δύσκολο μέρος, όπου κατόρθωσε να κλείσει μια ολόκληρη δεκαετία προσφοράς στο πιστό του εκκλησίασμα. Τυχεροί οι άνθρωποι που τον έχουν κοντά τους, γιατί ξεχωρίζει ο τρόπος του, η ευγένειά του, η μόρφωσή του και η κάθε λειτουργία στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας σε πλημμυρίζει με αφθονία πνευματικού πλούτου. 

  Τον συναπάντησα τελείως τυχαία πριν πολλά χρόνια στο κοιμητήριο της πόλης, όταν διάβαζε τρισάγιες ευχές στα μνήματα κι είχε τόσο μεγάλη ευλάβεια κι αξιοπρέπεια, που δε δεχόταν μήτε "ένα σεντ" για το έργο που πρόσφερε. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, ενώ δεν τον γνώριζα, εκείνος ταπεινά διάβαζε τρισάγια σε όλα τα μνήματα, είτε ήταν εκεί οι συγγενείς των νεκρών είτε όχι. Όψη με πλήρη ευλάβεια που εντυπωσιάζει. Λιτοδίαιτη μορφή ενός άξιου ιερέα που δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος, Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο. Ο καλός, δε χάνεται ποτέ!..

Η αγιοσύνη λάμπει στα ισχνά πρόσωπα των ιερέων που περνάνε τη ζωή τους με νηστεία και προσευχή, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα είναι άνεργοι και πεινάνε. 

   Ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος, τιμώντας τον άξιο ιερέα Νικόλαο Μέρμηγκα, στην εορτή του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014) παραβρέθηκε στην ιερά και θεία λειτουργία του ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας. Εκεί αναφέρθηκε εκτενώς στην παρουσία του Αγίου Πνεύματος μέσα στην Εκκλησία, τονίζοντας πως το Άγιο Πνεύμα αποτελεί έναν ανεκτίμητο θησαυρό επιγείων και επουρανίων αγαθών κι όποιος δεν έχει αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό είναι φτωχός κι ας έχει όλο τον υλικό πλούτο του κόσμου. 

Το Άγιο Πνεύμα χαρίζει φώτιση και δίνει δύναμη καθώς γεμίζει την καρδιά των πιστών με όλα τα δώρα του Θεού.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος παρότρυνε τους πιστούς να ετοιμάζουν στην ψυχή τους χώρο για να κατασκηνώνει το Άγιο Πνεύμα και να το προσκαλούν καθημερινά στη ζωή τους.

Στο τέλος της Θείας λειτουργίας απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο και ιερέα της Ενορίας π. Νικόλαο Μέρμηγκα, για τη συμπλήρωση 10 χρόνων ιερωσύνης και για να τον επιβραβεύσει για την προσφορά του στην Εκκλησία.


Μετά την απόλυση της Θείας λειτουργίας, ευλόγησε και έδωσε ευχή στην κ. Αθανασία Τσιάμη, για να διακονεί τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου αυτή την άγια και ιερή ημέρα, στον τόπο αυτόν, οπού τίμησε η παρουσία του τον άξιο ιερέα Νικόλαο Μέρμηγκα, πρόσφεραν τα κοριτσάκια του κατηχητικού, λίγα λουλούδια. Το χαμόγελο και η χαρά πλημμυρίζει τις καρδιές όλων μας! Ευχόμαστε να είναι πάντα άξιος και να προσφέρει στο
ποίμνιό του ευλογίες κι ευχές και οι κάτοικοι της ενορίας Στεφανιάδας στην Ελάτεια να είναι ευγνώμονες που τον έχουν κοντά τους, αλλά κι όσοι κι όσες από την Ελάτεια τιμούν με την παρουσία τους τον σεβάσμιο Ιερέα, οπού η λειτουργία του σκορπάει γαλήνη στις ψυχές των χριστιανών!
Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, βρίσκεται στην ενορία Στεφανιωτών, της Ελάτειας ( επαρχεία Λοκρίδος, όπως ξέραμε), ενώ με τον Καλλικράτη ενώθηκε με άλλα δημοτικά διαμερίσματα στο Δήμο Ελάτεια- Αμφίκλεια-Τιθορέα. Η Ελάτεια είναι κωμόπολη του νομού Φθιώτιδας και έδρα του ομώνυμου δήμου. Είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Καλλίδρομον και βλέπει στην ανατολική πλευρά της κοιλάδας του Κηφισού, απέναντι από τον Παρνασσό
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Νότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: