ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης ΤουΠαρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ 280.000.000 ΕΥΡΩ και...ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2014

ΤΑ 280.000.000. ΕΥΡΩ και ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑΆδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ 2014

Στις 22 Φεβρουαρίου 2007 , το ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ εξέδωσε "Το ομόλογο 12ετούς διάρκειας", αξίας 280.000.000 (εκατομμυρίων)  ευρώ με ανάδοχο την αμερικανική JP Morgan. Από αυτή πέρασε στο αμοιβαίο κεφάλαιο NPI, στη γερμανική Hypovereinsbank, η οποία το μεταπούλησε στη χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, από την οποία τελικά πωλήθηκε σε 4 ασφαλιστικά ταμεία. ΘΥΜΩΣΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΤΕ και ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ?????

 ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΦΙΑ και οι ΚΛΕΦΤΕΣ=ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ (?????...)
ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΜΑΤΑ?..ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ και ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΑΙΩΝΕΣ που ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ?????

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ κι ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ "τα κεφτεδάκια" των φτωχόπαιδων που τα κυνηγάνε, ενώ πάνε για να βγάλουν μεροκάματο πείνας...

Η μεγάλη ζημιά που έγινε στ΄ ασφαλιστικά ταμεία της Ελλάδας το 2007, οι ταλαίπωροι συνταξιούχοι, το φυσάνε και δεν κρυώνει!..
Μόνοι, φτωχοί, πεινασμένοι, στους δρόμους της Αθήνας γυρεύουν το δίκιο τους, από την σημερινή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η οποία τους έχει ΓΡΑΨΕΙ στα παλιά της τα ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ...

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2007
Στις 22 Φεβρουαρίου το 2007 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξέδωσε ένα  ομόλογο 12ετούς διάρκειας αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ με ανάδοχο την αμερικανική JP Morgan. Από αυτή πέρασε στο αμοιβαίο κεφάλαιο NPI, στη γερμανική Hypovereinsbank, η οποία το μεταπούλησε στη χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, από την οποία τελικά πωλήθηκε σε 4 ασφαλιστικά ταμεία.
1. Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ)
2. Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ)
3.Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ)
4.Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων (ΤΣΕΥΠ)

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ψηφίστηκε στις 10 Ιουλίου 2007 ο νόμος 3586/07 "Θεσμικό πλαίσιο επενδύσεων και αξιοποίησης της περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

Στις 31 Αυγούστου 2007 η JP Morgan αγόρασε ξανά το ομόλογο από τα τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ από τον κρατικό προϋπολογισμό καταβλήθηκε στα τέσσερα ταμεία έκτακτη οικονομική ενίσχυση 3.067.762,48 ευρώ.
Στις 3 Μαρτίου 2010 συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν οι τρεις μέτοχοι της Ακρόπολις (Γιώργος Αποστολίδης, Σοφοκλής Πρινιωτάκης και Θοδωρής Πρινιωτάκης) με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών
ΑΛΛΑ...
 Όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των ομολόγων του σταθερού επιτοκίου αθωώθηκαν
ΕΝΩ
Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί από τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους. Η εξόφληση του προστίμου ακόμη εκκρεμεί.
Επιβλήθηκε από τη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών πρόστιμο 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ και τα λεγόμενα Γ.Α.Π.(Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου), "ότι λεφτά υπάρχουν".
ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΑ?
ΔΙΟΤΙ
1.Η αγορά αυτών των δομημένων ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι αντίθετη με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 155492/2002, η οποία απαιτεί τα αποθεματικά των ταμείων να επενδύονται σε προϊόντα που αποτιμώνται στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ) 
2.Τα δομημένα ομόλογα πωλήθηκαν υπερτιμολογημένα στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ενώ τυπικά κατά την έκδοσή τους πωλούνται σε τιμές κατώτερες της "ονομαστικής" τους αξίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση πωλήθηκαν στο άρτιο της αξίας αυτής.
3. Η διαφορά ανάμεσα στην τιμή πώλησης και την τιμή αγοράς των ομολόγων ήταν οι προμήθειες των μεσαζόντων τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών.
Υποψίες διακίνησης "μαύρου" χρήματος σε προέδρους ασφαλιστικών ταμείων.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ
Δεν έχει διευκρινιστεί το πραγματικό ύψος των απωλειών των ταμείων από την επένδυση τους στο δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ή ακόμα και αν υπήρχαν τελικά ζημίες από την συγκεκριμένη τοποθέτηση. Τα ποσά που επενδύθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία επεστράφησαν από τις αναδοχές τράπεζες
ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Οι συνολικές απώλειες των ταμείων από τον συνδυασμό PSI και τρέχουσας αποτίμησης στη δευτερογενή αγορά προσεγγίζουν το 70% ή 1,489 δισ/ρια ευρώ
Η ΑΠΑΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε αντίθεση με τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα δομημένα ομόλογα εξαιρέθηκαν του PSI ύψους 53,5% που επιβλήθηκε, διότι είχαν εκδοθεί υπό αγγλικό δίκαιο και όσα τα ταμεία τα είχαν διακρατήσει κατέγραψαν μικρότερες ζημίες ή ακόμα και κέρδη
ΠΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΠΟΙΑ ΜΜΕ επωφελήθηκαν και ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ στην ΕΛΛΑΔΑ ή ΟΜΑΔΕΣ από όλη αυτή την ΑΠΑΤΗ??????
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ, Επέκταση ΟΤΕ σε Βουλγαρία και τι σχέση έχει με την Ορθοδοξία σε Ρωσία και το Άγιον Όρος?
ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ κα ΛΑΓΚΑΡΤ που ΕΒΓΑΛΕ σε λίστες ΟΝΟΜΑΤΑ?????
ΓΙΑΤΙ κάνουν την πάπια και επιβάλλουν χαράτσια στους Έλληνες που δεν φταίνε για τη μεγάλη αυτή απάτη?????
ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!..
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ(ΓΑΠ) ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ και ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ δίχως ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ?????Περισσότερα από 135 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν σε περίπου 600 ΜΚΟ μέσα στη δεκαετία 2000 έως το 2010. Οι οργανώσεις αυτές δεν κλήθησαν ποτέ να λογοδοτήσουν τόσο για τα ποσά που ελάμβαναν αφειδώς, όσο και για το περιεχόμενο των έργων που υποτίθεται ότι επιτελούσαν (αποτελούν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις 5-7 ατόμων και άνω, που λένε πως κάνουν κοινωνικό έργο, ενώ εισπράττουν χρήματα και λένε πως είναι...δωρεές). Τα πολιτικά κόμματα είναι ΜΚΟ?


Η έκθεση του ορκωτού λογιστή, κατόπιν εντολής του κ. Δόλλη, αποκάλυπτε ότι τα ποσά που η αρμόδια για τις ΜΚΟ «Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας» εκταμιεύονταν για τις Οργανώσεις αυτές, δεν είχαν καμία σχέση με τις πραγματικές πληρωμές που προέκυψναν από τον έλεγχο.

Το 2000 η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας φέρεται να έχει δώσει στις ΜΚΟ 11.358.540 ευρώ, όμως από τον έλεγχο προέκυψαν μόνο 6.808.025 ευρώ.

Το 2001 η ΥΔΑΣ παρουσιάζει πληρωμές 13.012.310, ενώ από τον έλεγχο προέκυψαν μόνο 6.164.601 ευρώ.
Το 2002 η ΥΔΑΣ παρουσιάζει πληρωμές 16.076.332 ευρώ, ενώ προέκυψαν μόνο 7. 642.973 ευρώ.
Το 2003 η ΥΔΑΣ παρουσιάζει πληρωμές 24.120.083 ευρώ ενώ προέκυψαν 18.096.076 ευρώ.
Το 2004 η ΥΔΑΣ παρουσιάζει πληρωμές 22.033.356 ευρώ ενώ προέκυψαν 17.093.715 ευρώ.
Το 2005 οι ΜΚΟ έλαβαν 15.958.178 ευρώ
Το 2006 15.752.399 ευρώ
Το 2007 10.891.133 ευρώ,
Το 2008 5.141.003 ευρώ
Το 2009 3.208.570 ευρώ και
Το 2010 1.949.096 ευρώ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ή ΜΗΠΩΣ ΑΡΠΑΧΤΗ εις βάρος των όσων ηλίθιων πληρώνουν ακόμα τα χαράτσια?


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΤΣΗ.O κ. Μάτσης αποκάλυψε ότι καθηγητής Πανεπιστημίου, στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, διατηρούσε 50 ΜΚΟ μόνο από το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ δεν γνωρίζει αν στην κατοχή του υπάρχουν και άλλες ΜΚΟ από άλλα υπουργεία. Μάλιστα, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις(ΜΚΟ)είναι τόσες πολλές, που κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει τον πραγματικό τους αριθμό.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ της ΥΔΑΣ?

ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ?????

ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕΣ ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ δημιουργώντας ΝΕΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ "σκουπίδια" ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΕΩΣ ΤΟ 2060 όπως είπε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Κεντρικής Τράπεζας?????

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ αλλά ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΡΑ και να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, όχι ΜΕ ΦΥΛΑΚΗ, αλλά να δώσουν τα χρήματα πίσω ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ και ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ από τα ελληνικά νοικοκυριά!..

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΡΗΣ πρώιν Προσωπάρχης του ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (2011), διατηρούσαν και μια γκαλερί στο Κολωνάκι, τώρα είναι Πρέσβης στην Τσεχία (Πράγα), εκτελώντας εντολές, απαίτησε από τον Νικόλαο Μάτση να εξαφανιστεί από το κτήριο ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας)  όταν έκαναν έλεγχο οικονομικοί εισαγγελείς. (???????)
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΥΡΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: