ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης ΤουΚυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Νότα Κυμοθόη:"Σκοπευτήριο Καισαριανής και Τσίπρας"Νότα Κυμοθόη:"Σκοπευτήριο Καισαριανής και Τσίπρας"
Αιώνια καταδίκη του φασισμού...Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κος Αλέξης Τσίπρας, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του μετά την νίκη του στις εκλογές, ορκίστηκε στον τάφο των αγωνιστών που αδίκως τουφεκίσθηκαν στην Καισαριανή. 

Για όσους δεν γνωρίζουν τι ήταν η Καισαριανή, γιατί οι νεότεροι δεν γνωρίζουν...Ήταν ένας χώρος εκτέλεσης αθώων για αντίποινα, λόγω της αγωνιστικής τους δράσης κατά του ναζισμού. Δεν ήταν φυλακισμένοι, αλλά απλοί άνθρωποι, αγωνιστές κατά της φασιστικής Ιταλογερμανικής κατοχής. Πάνω από 1000 άνθρωποι στήθηκαν στον τοίχο και τουφεκίστηκαν εν ψυχρώ. Σήμερα λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις αντιδράσεις κάποιων ομάδων (η Ν.Δ. το 2013, ήθελε να πουληθεί ο χώρος). Σήμερα παραχώρησε οριστικά το χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής ο Πρωθυπουργός στο Δήμο Καισαριανής, στους δημότες και στους ανθρώπους που θα το επισκέπτονται, ως πάρκο αναψυχής... Σε ομιλία του στο πλήθος του κόσμου που τον υποδέχτηκε, τόνισε:
"Σήμερα αυτός αγώνας δικαιώνεται και το Σκοπευτήριο παραχωρείται οριστικά και τελεσίδικα στο Δήμο Καισαριανής. Τελεσίδικη είναι η αιώνια καταδίκη του φασισμού στη συνείδησή μας. Οι 200 της Πρωτομαγιάς του '44 αλλά και όλοι όσοι πριν και μετά σε αυτά εδώ τα δέντρα συνάντησαν συνειδητά τον θάνατο και έγιναν ήρωες αυτού του λαού. Άνθρωποι απλοί αλλά τόσο μεγάλοι τόσο σημαντικοί. Όπως λέει μια μαρτυρία τότε τις μέρες μετράγαμε το χρόνο με  τα 12ωρα γιατί εκτός από το πρωί έπαιρναν για εκτελέσεις και το απόγευμα .Όλοι τους ήταν από πριν κρατούμενοι για τις ιδέες τους ως κουμουνιστές, όχι από τους Ναζί αλλά από τον δικτάτορα Μεταξά. Να θυμόμαστε την ιστορία, γιατί είναι κομμάτι της συνείδησής μας. Κάποιοι στη Βουλή δίνουν μάχες μην τυχόν την κληρονομιά του δικτάτορα Μεταξά πάρουν οι φασίστες της Χ.Α. Ποιος μπορεί να μην σκέφτεται πως όσοι επιδιώκουν τον συμψηφισμό του κομμουνισμού με τον φασισμό, αυξάνουν τον φασισμό; Η θυσία της πρωτομαγιάς του ΄44 φωτίζει την ιστορία της Αριστεράς και του Κομμουνιστικού κινήματος. Φωτίζει το έπος της Εθνικής μας Αντίστασης και μας κάνει περήφανους ως Έλληνες. Η θυσία αυτή αντανακλά και ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή, σε κάθε αντιφασίστα.Όσο κι αν σήμερα κάποιοι θέλουν να ξεγράψουν την ιστορία, το μέτωπο απέναντι στον φασισμό είναι δεδομένο. Ποτέ ξανά στον τόπο μας αυτή η ιδεολογία δεν θα σπείρει καρπούς. Θα είμαστε εδώ για να το αποτρέψουμε"
                                        (φωτογραφία από την Καισαριανή, σήμερα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: