ΕΥΧΗ

Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη. Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Γερμανός ποιητής και φιλόσοφος 1749-1832)

23 Απριλίου, 2017

Νότα Κυμοθόη "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"

φωτογραφία της Νότα ΚυμοθόηΆδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .
Χρόνια Πολλά από Νότα Κυμοθόη

Χρόνια Πολλά στο Γιώργο που γιορτάζει μαζί με το Θωμά!!!
Πολλές γιορτές διπλές για νάχουμε διπλές χαρές!!!
Και μια που βρίσκομαι εδώ, στην Αμερικάνικη Ήπειρο, αναδημοσιεύω ένα άρθρο μου για να το διαβάσετε, όσοι δεν το
είδατε, πριν χρόνια. Αυτούσιο, όπως δημοσιεύτηκε στις 2/4/2008 στα Greek American News

 Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γράφει η Νότα Κυμοθόη, 2-4-08, Αθήνα

parthenon.jpg      Αν νιώσουμε όλοι οι Έλληνες επί γης τη δύναμή μας, θα κλάψουμε από χαρά!  Διότι οι Έλληνες δεν είμαστε σημερινοί. Έχουμε μια ιστορία που έρχεται από αρχής δημιουργίας κόσμου!
      Είμαστε ο ΝΟΥΣ, η ΚΑΡΔΙΑ και Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ! Είμαστε Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ! Είμαστε η ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΟΙ ΘΕΩΝ!

                  Έχουμε ΙΣΤΟΡΙΑ! Έχουμε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! Έχουμε ΓΛΩΣΣΑ!
                   Είμαστε η συνέχεια όλων αυτών απ' αρχής έως σήμερα!
       Αν λοιπόν νιώσουμε αυτή την ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΚΙ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΦΩΤΟΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!
   Ας αποκτήσουμε λοιπόν τη ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΝΟΥΣ, Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
  ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ! ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ. ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ! ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ,ΤΟΥ ΠΑΝ ΟΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΗ ΔΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!
 Ο ΜΑΚΕΔΝΟΣ ή ΜΑΚΕΔΩΝ ήταν γιος του Λυκάωνος. Ο Λυκάων ήταν γιος Πελασγού. Οι Πελασγοί κατοικούσαν στην αρχή στην περιοχή  γύρω από τον Παρνασσό κι από εκεί εξαπλώθηκαν σε όλη τη γύρω περιοχή και σε όλο τον κόσμο.  ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ ΘΕΟΙ κι απόγονοι των Τιτάνων. Κατοικούσαν και στην περιοχή της Πελοποννήσου. Ενός τέτοιου λοιπόν Τιτάνα θεού, απογόνου Ουρανού και Γαίας, υπήρξε και ο Λυκάων.
 Ο Λυκάων, ήταν βασιλιάς της Αρκαδίας σε μια ένδοξη εποχή. Οι γιοί του ονομάζονταν Λυκάονες και οι κόρες του Λυκαίνιες. Από αυτόν πήρε το όνομα και το βουνό της Αρκαδίας Λύκαιον όρος. Στην αρχή οι Λυκάονες λάτρευαν τον ΘΕΟ «ΠΑΝ» που ήταν γι' αυτούς ο ΉΛΙΟΣ και είχε συνακόλουθό του έναν τράγο, γιατί ήταν βοσκοί. Εκεί όπου κατοίκησαν ονόμασαν την περιοχή Λυκαωνία σημερινή Λακωνία.
Αργότερα, όταν επικράτησε η λατρεία του Δία ονόμασαν το Δία Λυκαίο και του ίδρυσαν ιερό στην περιοχή του Λυκαίου όρους και το πρώτο παιδί που γεννήθηκε από αυτή τη λατρεία του Δια ονομάστηκε Αρκάς (από το αρκέω=είμαι αρκετά ισχυρός, δυνατός). Οι απόγονοι του Αρκά εξαπλώθηκαν και η περιοχή όπου κατοίκησαν ονομάστηκε Αρκαδία. Σε αυτή λοιπόν την Αρκαδία ζούσαν οι Λυκάονες από τον Αρκάδα και ο βασιλιάς τους που ήταν και ο Μύστης των ιερών μυστηρίων λεγόταν Λυκάων. Λάτρευαν για θεό τον Ήλιο. Αργότερα που επικράτησε ο Απόλλων, ίδρυσαν ιερό στην περιοχή και έδωσαν το όνομα Λύκαιος ή Λύκειος Απόλλων. Είχαν ιερό σύμβολο όπου πήγαιναν τον Ήλιο και ένα κεφάλι τράγου ή κριαριού. Αυτό, ταυτιζόταν με τον ήλιο και μετά από τη θυσία, το έστειναν σε έναν πάσαλο στο έμπα του σπιτιού τους (καλύβα είχαν τότε φτιαγμένη από κλαδιά και καλάμια). Το σύμβολο αυτό επικράτησε κι αργότερα οι γλύπτες στόλιζαν με αυτό τα θυσιαστήρια και το χρησιμοποιούσαν σαν φυλακτό. Σε νομίσματα και παραστάσεις του Μεγ' Αλέξανδρου βλέπουμε να είναι στολισμένο το κεφάλι του με κέρατα κριαριού.
         Οι Λυκάονες εξαπλώθηκαν ολόγυρα και μακριά από τα βουνά της Αρκαδίας γιατί ήταν νομάδες. Στην περιοχή της Αττικής πριν ακόμα ονομαστεί έτσι, οι Λυκάονες έβοσκαν τα κοπάδια τους και κατοίκησαν στον Λυκαβηττό που έδωσαν το όνομά τους. Γνωστός και ο Λύκανθος, δηλαδή Λυκάωνανθός=Λύκανθος=παιδί Λυκάονος, που κατοικούσε στην περιοχή γύρω από το Λυκαβηττό. Ο Λυκαονίδης ήταν γιος από Λυκάονες και από Λυκαίνιες. Ο Λυκάρητος κατοικούσε στη Σάμο και ήταν γιος από Λυκάονες και Λυκαίνιες. Πέρασαν και στα παράλια της Μικράς Ασίας οι Λυκάονες και οι Λυκαίνιες ως νομάδες=ποιμένες και ίδρυσαν εκεί την περιοχή Λυκία και Λυκαονία! Εδώ οι γιοί τους ονομάστηκαν Λυκαονίδες και Λυκαονίδαι οι κόρες τους. Εξαπλώθηκαν ως τα παράλια του Ευξήνου Πόντου, ως τα βάθη της Ασίας και φυσικά οι νομάδες Λυκαονίδες πήγαν παντού, όπου υπήρχαν βοσκοτόπια για τα κοπάδια τους. Ας σταθούμε εδώ.*
        Οι Λυκάονες λάτρευαν τον ΉΛΙΟ ως  ΘΕΟ στις κορυφές του Ταϋγέτου κι όπου πήγαιναν ίδρυαν ιερά του στις κορυφές των βουνών και είχαν σαν σύμβολο τον Ήλιο. Θυσίαζαν στους βωμούς του Ήλιου τράγους και κριάρια, γιατί από αυτά ζούσαν και πρόσφεραν θυσία για να έχουν την ευλογία της αφθονίας τους. Γνωστή πόλη ήταν και η Λυκόα κοντά στο ακρωτήριο Μαίναλο. Όσοι είχαν καταγωγή από τον Λυκάωνα είχαν στα ονόματά τους το πρόθεμα ΛΥΚ- (Λυκάμβας, Λυκομήδης, Λυκούργος, Λυκοφάντης, Λυκόφρων, Λύκτιος, Λυκωπεύς, Λυκώπης, Λυκωρεύς και Λυκωνεύς) και όπου πήγαιναν και ίδρυαν πόλεις είχαν σαν πρόθεμα το Λυκ-(Λυκόα κοντά στο Μαίναλο, Λύκαστος στη Κρήτη, Λυκαβηττός περιοχή Αθηνών, Λυκαστία στον Πόντο, Λυκία και Λυκαονία στη Μικρά Ασία, Λυκόσουρα στην Αρκαδία, Λυκουρία στην Αρκαδία, Λύκτος στη Κρήτη, Λυκώνη στην Αργολίδα και στη Θράκη, Λύκων πόλις, δυο πόλεις στην Αίγυπτο, Λυκώπη στην Αιτωλία, Λυκώρεια στον Παρνασσό).
         Γνωστός και στην Αττική ο Λυκίδης απόγονος από τους Λυκαονίδες. Όπως και ο Κένταυρος Λυκίδας. Από Λυκάονες είναι: ο Λύκιος που ήταν γλύπτης, ο Λύκις που ήταν κωμικός ποιητής, ο Λυκίσκος κι όλος ο οίκος τους στην αρχαία Αθήνα.
 Ο ΜΑΚΕΔΝΟΣ είναι όνομα που δόθηκε από το ΜΑΚΑΡ*=γιος Ήλιου+ΕΔ(Ω)+Νόος=νους. Μακαρεδνόος-Μακαρεδνός-Μακεδνός-Μακεδών. Δηλαδή γιος του Λυκάωνος που λάτρευε τον Θεό Ήλιο και έφερε το σύμβολο αυτό. *ΜΑΚΑΡ= καταγόμενος από την πόλη ΜΑΚΑΡΕΑΙ της Αρκαδίας και όσοι προέρχονταν από αυτή την περιοχή έφεραν το πρόθεμα ΜΑΚ.
         Οι Μάκαρες Αρκάδες απόγονοι του Λυκάονος από τα παράλια της Λυκαωνίας ή Λακωνίας όπως λέγεται ως σήμερα, αναζητώντας βοσκοτόπια για τα ζώα τους έφτασαν στα πέρατα των ωκεανών σε νησιά που ονόμασαν  Μακάριοι νήσοι. Στη δε Λιβύη, όπου πήγαν μεταξύ Καρμανίας και Αραβίας κατοίκησαν και ίδρυσαν την περιοχή Μάκαι και το έθνος τους ονομάστηκε Μακαίοι και η όαση όπου έμεναν κι έβοσκαν τα κοπάδια τους ονομάστηκε από αυτούς, όαση των Μακάρων. Μακαρεύς=Σπαρτιάτης.
        Οι προερχόμενοι λοιπόν από την περιοχή ΜΑΚΑΡΕΑΙ της Αρκαδίας ίδρυσαν την Μακεδνία- Μακεδονία από το όνομα ΜΑΚΕΔΝΟΣ του ιερέα-βασιλιά τους.
Είχαν ιερό τους σύμβολο τον ΗΛΙΟ που έφεραν από τα ιερά της καταγωγής τους.
         Οι προερχόμενοι από την περιοχή ΜΑΚΑΡΕΑΙ ίδρυσαν και άλλες πόλεις που έδωσαν ονόματα με το πρόθεμα ΜΑΚ-( Μάκελλα στη Σικελία, Μακινή στην Αραβία, Μακιστία στην αρχαία Ήλιδα, Μάκνα στην Πετραία Αραβίας, Μακόδαμα στην Αφρική, Μάκρα νήσος στη Λυκία, Μάκρα στη Συρία, Μάκρη μεταξύ Ετρουρίας και Λυγουρίας, Μακρία ακρωτήριο Ιωνίας Μ. Ασίας, Μακρία περιοχή στον Εύξηνο Πόντο, Μάκρις η νήσος στην Εύβοια, Μακροβία στην Αιθιοπία, Μακρύκαποι β. Ιταλία, Μακροπωγωνία στον Πόντο, Μακρωνία στον Πόντο, Μακτώριο στηΣικελία, Μακυνία στην Αιτωλία).
 Στις κορυφές του Ταϋγέτου απ' όπου κατάγονταν λάτρευαν το Θεό Ήλιο και συμβόλιζε γι' αυτούς τον Ταϋγετο, την Αρκαδία, το Φως του Πάνα, τον Ήλιο Θεό, που έδινε το φως του.
  ΗΛΙΟΣ ΘΕΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ! ΗΛΙΟΣ «ΣΥΜΒΟΛΟ» ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΘΕΟΥ! ΉΛΙΟΣ, ΘΕΟΣ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΗΛΙΟΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΜΙΑ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ όλων των  Λυκάονων, όλων των Αρκάδων , όλων των Ιώνων, Αιολών, Δωριαίων, Ευρωπαίων, Μακεδόνων, Ελλήνων! Όλων των Ελλήνων απογόνων των προηγουμένων φύλλων όπου ΓΗΣ, όπου κι αν πήγαν να κατοικήσουν.
       ΜΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΒΕΙΡΟΙ ΘΕΟΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΟΙ ΡΟΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΘΕΟ( και είχαν ένα σπουδαίο ιερό και όλοι οι βασιλείς τους λέγονταν ΉΛΙΟΣ και είχαν στήσει τον Κολοσσό της Ρόδου ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, από το οποίο εμπνεύστηκαν κι αργότερα έφτιαξαν στην Αμερική κι έστεισαν σχεδόν ίδιο το άγαλμα της Ελευθερίας) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ως τα βάθη της Ινδίας στο ιερό του Σείριου Ήλιου στο Κόναρακ, στα βάθη της Ιαπωνίας και μακρινής Κίνας και στην κεντρική Αμερική!
      Ιδρύθηκαν λοιπόν 16 ιερά ΉΛΙΟΥ ΘΕΟΥ από ΛΥΚΑΟΝΕΣ σε όλη τη γη και συμβόλιζαν αυτά τα ιερά με έναν ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΗΛΙΟ, αυτόν οπού έφεραν σαν σύμβολο, οικόσημο δηλαδή. Αυτόν τον δεκαεξάκτινο ήλιο είχαν σύμβολο κι ανάμνηση καταγωγής τους οι Μακεδόνες βασιλείς από τον Λυκάωνα και την πόλη ΜΑΚΑΡΕΑΙ της τότε ΛΥΚΑΩΝΙΑΣ, επειδή είχαν καταγωγή από τους Λυκάονες που λάτρευαν πρώτα τον ΘΕΟ ΠΑΝ, δηλαδή τον ΉΛΙΟ. Η λατρεία όμως του Θεού Ήλιου διευρύνθηκε κι έφτασε να ταυτιστεί αργότερα με τον Απόλλωνα κι από εκεί ταυτίστηκε αργότερα με τον Ιησού Χριστό.
 ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΘΕΟ ΗΛΙΟ, ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΣΗΛΙΟΥ ΘΕΟΤΗΤΟΣ, ΠΑΤΗΡ-ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ, ΟΤΙ:
 ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ. ΔΗΛΑΔΗ, ότι ΑΓΑΠΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ και δεν διεκδικούν τίποτα από όσα μας ανήκουν.
      ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ:
1)ΠΗΡΑΝ= έκλεψαν με το έτσι θέλω=λήστεψαν ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΣΗΜΟ .
   Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε Δάσκαλο τον Αριστοτέλη, μάνα την ιέρεια του Άμωνος Διός και πατέρα Μακεδνό. Γνώριζε καλά από πού είχε καταγωγή και ως γνώστης και πιστός στον ΉΛΙΟ ΘΕΟ, ήταν ένας Μύστης και όπου πήγε, πήγε  να γνωρίσει τις περιοχές όπου είχαν ζήσει οι Λυκάονες και είχαν ιδρύσει πόλεις. Τον λάτρεψαν ως ΘΕΟ ΗΛΙΟ.
   ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΜΑΣ;  ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΙΜΙΤΣ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΡΙΖΕΣ?
    2)ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ; ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ «ΔΙΚΟΙ» ΜΑΣ και να έχουν κι αυτοί μια πρόσβαση σε παραλία με το Λευκό Πυργο της Θεσσαλονίκης; Θα γίνουν τα ίδια λάθη που έγιναν κάποτε στη Μικρά Ασία και οι σημερινοί Τούρκοι ας πούμε έχουν όλα τα παράλια δικά τους, όπου ζούσαν κάποτε οι πιο πρόσφατοι πρόγονοί μας οι Ίωνες; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;
  3)ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ, (ΟΠΩΣ Η ΖΑΧΑΡΗ ΔΕΝΕΙ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΛΙΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΈΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ? Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ!
  Εμείς το όνομα ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ... ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΙΕΧΩΒΑΔΩΝ, ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ... ΕΚΛΕΨΑΝ από το μακρινό μας παρελθόν το όνομα του Ίακχου που έκαναν Ίαχβο...  ΕΛΕΟΣ!
  ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ-ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ για 30 αργύρια-ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ «ΤΩΡΑ ΔΟΞΑΣΤΗΚΕ Ο ΥΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» εννοώντας τους ΕΛΛΗΝΕΣ!
    Διότι, οι Έλληνες ήταν απόγονοι και γιοι Θεών. ΟιΈλληνες με τη Φιλοσοφία τους και τη Γλώσσα τους είχαν διαπαιδαγωγήσει και διαπαιδαγωγούσαν όλη την ανθρωπότητα. Είχαν παντού διαδώσει την ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥΣ και δεν δέχονταν ΚΆΠΟΙΟΙ τη φιλοσοφική ιδέα του Κλεόβουλου από τη Ρόδο,ενός από τους 7 σοφούς της αρχαιότητας που έλεγε «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ» κι εκείνος, ο Ιησούς Χριστός, περπατώντας ξυπόλητος  μίλησε για αγάπη. Αυτή την αγάπη, οπού έχουμε ανάγκη όλοι σήμερα! Γι' αυτή την ιδέα της αγάπης, τον σταύρωσαν ζωντανό σε ένα σταυρό, οπού για όσους πιστεύουν στην ΑΓΑΠΗ έχουν σαν φυλακτό και σύμβολο βοηθείας τους.
    «Ιδού τα σημάδια στα άκρα του Υιού του!/ Δαχτυλοδείχνουν τα τέσσερα σημεία της γης/. Αιέν η προδοσία της αγνοίας εδώ/Αιέν η εξορία των ακαθάρτων εδώ/ Αιέν η τόλμη της διαφυγής από εδώ/Νυν και αιέν η αθανασία»
   Αυτό το σταυρό, οπού έχουμε σαν σύμβολο στην ελληνική σημαία. Είναι ο σταυρός μαρτυρίου του Ιησού Χριστού, που δεν έβλαψε κανέναν. Εκεί ζήτησε λοιπόν μια γουλιά νερό, σαν ετοιμοθάνατος που ήταν. Κι αντί νερό, του έδωσαν ξίδι. Ο σταυρός αυτός είναι για τους Έλληνες ορθοδόξους ιερό σύμβολο σωτηρίας. Δεν είναι αξεσουάρ μόδας, μήτε έχει σχέση με τη μαντίλα των μουσουλμάνων κι άλλα σύμβολα άλλων.
   Αυτόν λοιπόν το «σταυρό» χρησιμοποίησαν πάρα πολύ για να καρπωθούν διάφορα οφέλη με τις γνωστές σταυροφορίες.
     Οι ορθόδοξοι πρόγονοί μας όμως «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την ελευθερία» έχοντας σαν σημαία τους έναν «σταυρό» ξεσηκώθηκαν το 1821 και ελευθερώθηκαν από τη βάρβαρη τουρκιά. Με την ίδια αυτή σημαία πολέμησαν οι Μακεδονομάχοι για τη Μακεδονία. Με την ίδια αυτή σημαία το 1940 πολέμησαν οι νεοέλληνες στη Β. Ηπειρο. Είναι αιματοβαμμένη η σημαία μας! Αυτή είναι η ιστορία μας αδέρφια Έλληνες! Σε αυτό το λάβαρο της επανάστασης του ΄21 οπού σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε και την έξοδο του Μεσολογγίου πίστεψαν οι πρόγονοί μας. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας! Αιματοβάφτηκε από κορμιά συγγενών μας. Μόνο οχτώ γενιές μας χωρίζουν από τότε. Στο αίμα λοιπόν αυτών των συγγενών μας, που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι δόθηκαν οι λευκές και γαλάζιες γραμμές που η κάθε μια είναι και μια συλλαβή της λέξης «ε-λευ-θε-ρί-α».
   Δεν υπάρχει λογικός Έλληνας όπου γης, που δεν αγαπάει αυτή τη σημαίαΔεν είναι ένα απλό πανί. Είναι μια σφραγίδα ζωής και θανάτου, μια σφραγίδα ελευθερίας!
     Όπως σε άλλες εποχές υπήρξε σφραγίδα ελευθερίας ο οχτώσχημη ασπίδα των αρχαίων Ελλήνων, αυτή οπού κρατά η Αθηνά Παλλάδα, όπως υπήρξε και ο Ήλιος της Βεργίνας σημείο αναφοράς, δύναμης και πίστης των Μακεδόνων στον τόπο καταγωγής τους, που ήταν Έλληνες!
   Οι άνθρωποι όπου γης ανήκουμε στη φυλή των ανθρώπων! Ο κόσμος αλλάζει!
    Για να το νιώσουμε όμως αυτό, οφείλουμε να γνωρίσουμε ο καθένας τον εαυτό του, τη χώρα του, την  ιστορία του και για να συμβιώσουμε οφείλουμε να σεβαστούμε τον εαυτό μας πρώτα κι ύστερα τον άλλον. Να σεβαστούμε τα ιερά και όσια των άλλων!
      Πόσο μάλλον εμείς οι Έλληνες, που πρώτοι από όλους διασκορπιστήκαμε σε όλη τη γη! Πρώτοι οι πρόγονοί μας ταξίδεψαν σε όλη τη γη! Ας γνωρίσουμε λοιπόν την ιστορία μας! Ας γνωρίσουμε τις ρίζες μας κι ας αγαπήσουμε την ιστορία μας! Η ιστορία μας είναι η πορεία της ανθρωπότητας! Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τον ιωνικό κίονα; Όπου  κι αν βρίσκεται, σε όποια γωνιά της γης, Έλληνες τον δημιούργησαν γιατί εκεί κατοικούσαν Έλληνες. Κι όσοι τον ζήλεψαν και στόλισαν με αυτόν τα αρχοντικά τους, εμείς είμαστε υπερήφανοι που άγουμε την καταγωγή από Ίωνες προγόνους Έλληνες. Με το ίδιο σκεπτικό λοιπόν σήμερα, ποιος είναι αυτός που αμφισβητεί τον ήλιο της Βεργίνας; Ποιοι λήσταρχοι ζήλεψαν και θέλουν να τον κλέψουν και να ταυτιστούν με τους Έλληνες; Ανήκει στους Πανέλληνες Μακεδόνες ο Ήλιος της Βεργίνας! Τι πλιάτσικο είναι αυτό που γίνεται εις βάρος των ιερών και όσιων που μας ανήκουν; Με τι καρδιά ξεπουλάτε την Ελλάδα;
      Τι θα πει δηλαδή Ν.Δ., τι θα πει ΠΑΣΟΚ, τι θα πει ΚΚΕ, τι θα πει ΣΥΡΙΖΑ, τι θα πει ΛΑΟΣ και ότι άλλο κομματικό μαγαζάκι έχετε κάνει; Είμαστε όλοι εμείς οι Έλληνες οι εντός κι εκτός συνόρων, κομματιασμένοι από εδώ κι από εκεί. Είμαστε με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες και διαφορετικό θρησκευτικό τρόπο που εκφράζουμε την πίστη μας ή κάποιοι που δεν πιστεύουν σε τίποτα, σκόρπιοι Έλληνες σε όλη τη γη. Ας ενώσουμε λοιπόν τα χέρια κι ας ενώσουμε αυτό το ΠΑΖΛ,  διότι θέλω να πιστεύω πως όλοι αγαπάμε την Ελλάδα. Αυτοί που τη γνωρίζουμε κι αυτοί που δεν την γνωρίζουμε. Οι όσοι περνάμε καλά και οι όσοι είμαστε αγανακτισμένοι. Διότι έχουμε ηθική υποχρέωση να σεβαστούμε τις ρίζες μας κι όχι να είμαστε αδιάφοροι και να το παίζουμε τσαρλατάνοι ιδεολόγοι του ενός ή του άλλου κόμματος. Αν γνωρίσουν την ΕΛΛΑΔΑ όλοι αυτοί που μας κυβερνούν και όλοι όσοι κόπτονται να μας κυβερνήσουν, τότε θα φτιάξουν μια Ελλάδα αρεστή σε όλους! Αλλά για να γίνει αυτό, ας γνωρίσουμε ο καθένας χωριστά τι σημαίνει ΕΛΛΑΔΑ. Τη γλώσσα την ελληνική από αρχής έως σήμερα. Την ιστορία μας από τη Θεογονία του Ησιόδου έως σήμερα και φυσικά μέσα στην ιστορία μας είναι και ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ μας! Είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΗΘΙΚΗ! Τον γνωρίζουν αυτό τον πολιτισμό οι Έλληνες ψηφοφόροι; Τον γνωρίζουν οι πολιτικοί μας; Ας ελπίσουμε πω ναι και πως είναι καλά διαβασμένοι. Αλλιώς ας ξεκινήσουν πρώτα με ένα βιβλίο το ίδιο και ο κ. Νίμιτς που αποφασίζει για την Ελλάδα...
     Γιατί, «το Φως θυμίζει πάντα τη χαρά και το σκοτάδι φέρνει θλίψη». Νότα Κυμοθόη.Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .


© Nότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: