ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης ΤουΠαρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ"Το Λ των λέξεων και του Λόγου" της Νότας Κυμοθόη

                         Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 
       "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" της Νότας Κυμοθόη
                          
Στη Θεσσαλονίκη έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Νότας Κυμοθόη "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" Δοκίμια. Η Νατάσα Γκοβεδάρου παρουσίασε τους ομιλητές και τη συγγραφέα του βιβλίου. Πρώτος έλαβε το λόγο και προλόγισε ο Αλέκος Δαφνομήλης Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Β. Ελλάδος και Αντιπρόεδρος Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης κι ύστερα 
η Κατερίνα Γιαννακοπούλου δημοσιογράφος-συγγραφέας και ερευνήτρια. Με δυναμικό λόγο ανέπτυξε και παρουσίασε το βιβλίο της Νότας Κυμοθόη διατρέχοντας τη φιλοσοφική σκέψη της, με την ιδίου ύφους φιλοσοφική διάθεση και γραφή, που χαρακτηρίζει τις δοκιμιακές αναλύσεις της για το έργο της Νότας Κυμοθόη, η ακούραστη γραφή της Κατερίνας Γιαννακοπούλου, η οποία έχει μελετήσει και μελετά το έργο της λογοτέχνιδος Νότας Κυμοθόη από την αρχή παρουσίας της στα ελληνικά γράμματα και την ελληνική λογοτεχνία.

Ακολούθησε η από στήθους ομιλία της Νότας Κυμοθόη, δίχως σημειώσεις, αναλύοντας κωδικούς των λέξεων κι ευχαριστώντας τους ομιλητές με την αποκωδικοποιημένη γραφή της και αναλύοντας την ενεργειακή ερμηνεία του ονόματός τους. Αναφέρθηκε στα δυο "ν" εξηγώντας γιατί έγραψε έτσι τη λέξη "γεννοκτονία" θέλοντας να τονίσει αφ΄ενός την σωματική κι αιματηρή καταστροφή των Ελλήνων κι αφ΄ετέρου την πνευματική καταστροφή της ελληνικής γλώσσας, όπου αργά αλλά σταθερά καταστρέφεται η αρχαία ελληνική σκέψη, ο αρχαίος ελληνικός νους...
Μίλησε για την αρχαία ελληνική τετρακτύ εξηγώντας την εικόνα του βιβλίου της, που αποτελεί την 100ή πύλη της Παναγιάς Εκατονταπυλιανής της Πάρου, ευχαριστώντας την Αγία Ελένη, η οποία με αυτόν τον τρόπο, μεταδίδει την αρχαία ελληνική γνώση, καθώς το αρχαίο και μοναδικό αυτό γλυπτό έχει χτιστεί επάνω στον ορθόδοξο ναό. Ανέφερε κι ανέλυσε τι ακριβώς σημαίνει η γραφή "Ο Ω Ν" στο φωτοστέφανο του Ι. Χριστού, τονίζοντας πως το Λ αποτελεί τον αρχαίο ελληνικό κωδικό όπου κρύβει 30.000  αρχαίους Έλληνες Ιερούς Δασκάλους για να τονίσει πως το λ αποτελεί αναφορά στα 30 αργύρια του Ιούδα, όπου ο ίδιος ο Ι. Χριστός διάλεξε για να κωδικοποιήσει στο ίδιο το όνομά του την όλη αλήθεια για την οποία πράγματι τον σταύρωσαν. Ανέλυσε τους ιερούς κωδικούς κι αναφέρθηκε στο Λ της αρχαίας Λεβάδειας, της αρχαίας Ελάτειας και αρχαίας Λαμίας τονίζοντας τη μεγάλη σημασία στις Θερμοπύλες του Λ στο όνομα Λεωνίδας Σπαρτιάτης!
Αναφέρθηκε στον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας κι ανέλυσε τα  16 αρχαία ελληνικά ιερά και πως συμβόλισαν με τον τρόπο αυτό, οι αρχαίοι Έλληνες Μύστες τον 9 ετών κύκλο των ιερών τελετών της ένωσής των στο Όμαιμον, Ομόγλωσσον, Ομότροπον κι Ομόθρησκον του Α΄ Αιτίου της Α΄ Αρχής τελέσεως των ιερών θεϊκών τελετών!!!
Η κατάμεστη αίθουσα από ένα εκλεκτό κοινό των Θεσσαλονικέων, που έδωσαν το ευγενές παρόν τους τιμώντας τη συγγραφέα και τους ομιλητές, αποτέλεσε μια γλυκιά ανάμνηση για όλους, όσους βρέθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2017, στην παρουσίαση του βιβλίου "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" της Νότας Κυμοθόη, στην Govedarou Art Gallery.
Στρατιωτικοί, Νομικοί, απλοί άνθρωποι αλλά και Καθηγητές Πανεπιστημίου, κι άνθρωποι της Δημοσιογραφίας και των Ελληνικών Γραμμάτων, αλλά και φιλότεχνοι αναγνώστες τίμησαν την εκδήλωση αυτή.
Η Νότα Κυμοθόη υπογράφει το βιβλίο της το οποίο κέρδισε σε κλήρωση ο παρευρισκόμενος εκδότης και Πρόεδρος των εκδοτών Β. Ελλάδος, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης!..
Με τον Καθηγητή Αλέκο Δαφνομήλη, η Νότα Κυμοθόη, με την Νατάσα Γκοβεδάρου και τον Σωκράτη Δεληβογιατζή Καθηγητή Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ εκδότη του Φιλοσοφείν!
Πνευματικά δικαιώματα © 2017 Νότα Κυμοθόη
Σημείωση: Η Νότα Κυμοθόη ευχαριστεί την Κατερίνα Χατζηαυράμογλου για τις φωτογραφίες

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: