ΕΥΧΗ

Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη. Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Γερμανός ποιητής και φιλόσοφος 1749-1832)

16 Φεβρουαρίου, 2018

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ 10 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ


ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ 10 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δάφνης Υμηττού και την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κας Κυπραίου, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής από το Δήμαρχο της πόλης Μιχαήλ Σταυριανουδάκη χθες βράδυ με πολύ επιτυχία.

 
Μαθητευόμενοι, ερασιτέχνες κι επαγγελματίες εικαστικοί απόφοιτοι της Σχολής Καλλών. στο άλλοτε σπίτι του αείμνηστου Ζωγράφου Μπουζιάνη στη Δάφνη, που έχει γίνει Μουσείο, παρουσιάζουν την δουλειά τους για τους φιλότεχνους.
Ένας υπέροχος χώρος, στον οποίο είχα την τύχη να εκθέσω μαζί με τις γυναίκες εικαστικούς της Δάφνης. τότε που άνοιξε για το κοινό, το 1993.
Η έκθεση είναι σημαντική και δίνει τη γνώση και τις απόψεις σκέψεως των εκθετών, για το πως βλέπουν τον κόσμο σήμερα, μέσα από τη δική τους οπτική ματιά. 
Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιήσει και η τεχνική, αποτελούν μια ωραία ενότητα που προσφέρει στον φιλότεχνο επισκέπτη, αφ΄ ενός ευχαρίστηση, αφ΄ ετέρου ένα σκαλοπάτι μελέτης.
Η σπουδαία φίλη εικαστικός και Λογοτέχνης Βασιλική Γεροκώστα έχει πολλά να διδάξει με το έργο της "Η μεγάλη πλατεία"  το οποίο έχει εμπνευστεί από πολλά αρχαιοελληνικά σύμβολα και όχι μόνον...
Εύχομαι από καρδιάς ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Νότα Κυμοθόη


Δεν υπάρχουν σχόλια: