ΕΥΧΗ

Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη. Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Γερμανός ποιητής και φιλόσοφος 1749-1832)

27 Ιουλίου, 2018

Νότα Κυμοθόη "Η ευθύνη των καταστροφών"


Νότα Κυμοθόη "Η ευθύνη των καταστροφών"

Βρέχει στην Ελλάδα και τρέχουν οι δρόμοι ποτάμια νερά που ανεβαίνουν ψηλά...
Λιακάδα στην Ελλάδα και δεν υπάρχει στα τσιμέντα των δρόμων σκιά...
Χιονίζει στην Ελλάδα και η ζωή των ανθρώπων απελπισία και χάλια πολλά...
Φυσάει στην Ελλάδα κι από παντού σκουπίδια αιωρούνται τρελά...
Παρκάρουν στην Ελλάδα κι όλα τα πεζοδρόμια είναι...κλειστά
...
Ευθύνη ποιος έχει στη χώρα Ελλάδα για τις καταστροφές, που κάθε φορά χάνονται περιουσίες κι ανθρώπινες ζωές;
Πλημμύρες, φωτιές και σεισμοί...
ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ άνθρωπε με το χρήμα στο χέρι που λύνεις και δένεις, καθώς δε λογαριάζεις κανέναν, στη χώρα, που ΕΣΥ, ναι ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ!!!

1) Ποδοπατάς το σπιτάκι του γείτονα μέσα στην πόλη και χτίζεις ΑΥΘAIΡΕΤΑ το δικό σου σπιτάκι, με φακελάκι στην τσέπη του υπαλλήλου φουκαρά στην ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, βάζοντάς του στην τσέπη κρυφά "λεφτά", για να σου πει Ο.Κ. ΑΝΕΒΑ ΣΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ και ΧΤΙΣΕ...καλά και με τέντες και τζαμαρίες κάνε τις βεράντες κουζίνες και παιδική χαρά...

2) ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑ με την ΜΠΟΥΛΤΟΖΑ που ΞΕΡΙΖΩΝΕΙΣ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ και ΧΤΙΖΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ο "άλλος" με χαρά, σε μια νυχτιά σε γιορτές εθνικές κι αργίες, που είναι όλες οι υπηρεσίες κλειστά. ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΛΑ!!!

3) ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑ με κομποσκοίνια στα χέρια και μεγάλους σταυρούς και εικόνες αγίων πολλών με ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ, ΤΗς ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ή ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ και της ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΤΙΖΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ κι ύστερα γίνεται κατοικία με μάντρες μεγάλες, ψηλές και γερές να φράζουν τον τόπο ως την άκρη της θάλασσας!!!

4)ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΕ, ΑΣΤΥΝΟΜΕ, ΔΑΣΑΡΧΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ, που κάνεις συνέχεια πως δεν βλέπεις τα ΑΥΘΕΡΕΤΑ γιατί... ίσως πήρες κι εσύ  "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΛΕΦΤΆ" από οικοδομές που χτίστηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ κι ΑΥΘΕΡΕΤΑ κι ΑΥΤΕΣ!..

5)ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗς ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ με τους νόμους ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ  και νομιμοποίησες ΑΥΘAIΡΕΤΑ= ΒΟΜΒΕΣ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ μέσα σε ποδοπατημένες δασικές πριν κι έπειτα καμένες περιοχές!!!

6)ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ εκάστοτε Υπουργέ με τους όσους τα δέντρα ξεσκίσατε και χτίσατε ΑΥΘΕΡΕΤΑ μέσα στα δάση τα οποία μετά με ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ!..
Τα βουνά της Ελλάδας και τα δάση που έγιναν στάχτη, γίνανε οικόπεδα από τους τυχερούς, που είχαν το "ΜΕΣΟΝ" να φράζουν τη θάλασσα, να κάνουν συνοικίες στα δάση και τα βουνά βοθροπολιτείες.

7)ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ του κάθε Νομού, που για τους ψήφους και την... καρέκλα σου στη ΒΟΥΛΗ διαιώνισες το "ρουσφέτι" παρέα με το Νομάρχη, τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους αρμόδιους Μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας σε κάθε Δήμο και Κοινότητα, μαζί και με τους υπαλλήλους σε Πολεοδομίες και στη ΔΕΗ, χτίζοντας του κάθε τσοπάνη το μαντρί οπού στη συνέχεια έγινε "βίλα κι έπαυλις" με πισίνες ξακουστή, αλλά και ΞΕΝΩΝΕΣ σε ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ για προσευχή και στη συνέχεια Ξενοδοχείο για...ΑΝΑΨΥΧΗ!!!

8) ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ο επιχειρηματίας με τις παράγκες του χτες που με ΡΟΥΣΦΕΤΙ έκανες ΜΑΓΑΖΙΑ και ΒΙΛΕΣ ΕΞΟΧΙΚΕΣ και τους ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΕΣ και ΑΠΕΙΛΗΣΕΣ υπαλλήλους και ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΣ της χώρας σου τον τόπο γιατί...ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο...λεφτάς!..

9)ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΚΗΠΟΥΡΕ κλαδευτή και του πράσινου συντηρητή και της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ σε κάθε Δήμο ή Κοινότητας την περιοχή, που κάνεις μάτια στραβά και μαζί με τον Δήμαρχο κι άλλα πολλά επιτρέπετε στα ρέματα και στην εξοχή να υπάρχουν ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ πολλά!..

10) ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ που ζεις στις εξοχές και δε σέβεσαι των άλλων τις ζωές με τις ΚΑΤΟΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!!! 

11)ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ που ανάβεις φωτιές να γευτείς της τροφής σου τις ηδονές και ΠΕΤΑΣ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΟΥ ΑΝΑΜΕΝΑ όπου θες!..

12) ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΔΙΑΒΑΤΗ, που βλέπεις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ και δεν τις λες! ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΤΑΙΣ, για ζωές που χάθηκαν πολλές...

13) ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΕ ΑΡΠΑΧΤΕΣ, που έκανες οικοδομές σε δασικές κι αρχαιολογικές περιοχές!!!

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΕ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ εύχομαι να φωτιστεί ο καθένας χωριστά και να ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ακόμα κι ΑΥΤΕΣ που ...ΈΓΙΝΑΝ ΝΟΜΙΜΕΣ ΜΕΤΑ!!! Γιατί αν γίνει κάποιος ΣΕΙΣΜΟΣ θα έχουμε καταστροφές χειρότερες από τις...φωτιές!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: