ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης ΤουΣάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Δυτική ή ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Θράκη; Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2014

Δυτική ή ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Θράκη;
Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2014

Στις 23-24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το συνέδριο " Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ" που παρακολούθησαν αρκετοί γνωστοί και επιφανείς άνθρωποι γραμμάτων, πολιτικοί και σπουδαστές.

Διοργανώθηκε από τον τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού, το Ινστιτούτο Αρχών και Μεταρρυθμίσεων του Ατατούρκ, του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, το Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, την Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης και από τις Τουρκικές Εστίες (γνωστοί ως Γκρίζοι Λύκοι παράρτημα Κωνσταντινούπολης).

Ακαδημαϊκοί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη έδωσαν το παρόν και μας εξέπληξε η θέση τους, που τοποθετεί "ταφόπλακα" στην ελληνική γλώσσα στις περιοχές της Δυτικής Θράκης όπου κατοικούν οι Έλληνες Πομάκοι, διότι την θεωρούν δευτερεύουσα γλώσσα.

Οι  καθηγήτριες: Φραγκουδάκη, Δραγώνα και Ζαρούλια, αντί να προασπίσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ αντιθέτως υποστήριξαν την πλευρά της Τουρκίας σε θέματα μειονότητας και υποστήριξαν πως πρέπει να διδάσκεται ως πρώτη γλώσσα η τουρκική.

ΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ:
"ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΓΗ ΕΠΑΝΩ, ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ".

ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

Γιατί στην Ελλάδα η κομματική τοποθέτηση και η αντιπαλότητα έχει δημιουργήσει μια σειρά προβλήματα για θέματα ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ που υποβαθμίζουν το κύρος και την εθνική μας ταυτότητα σε θέματα ΓΛΩΣΣΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ αλλά κι ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ!

Αγαπητές μου, σε όποια χώρα του κόσμου ΖΟΥΝ  ΕΛΛΗΝΕΣ, πρώτη γλώσσα διδασκαλίας των παιδιών τους στα σχολεία, είναι η γλώσσα που έχει καθιερωθεί και ομιλείται επίσημα από τη χώρα στην οποία κατοικούν. Αν θέλουν τα παιδιά τους να διδαχτούν ως 2η γλώσσα την ελληνική γλώσσα, επιλέγουν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ελάχιστα υπάρχουν) συντηρούν με δασκάλους πληρωμένους από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ή παρακολουθούν μαθήματα σε άλλες ημέρες και ώρες που γίνονται σε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.

ΣΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ είναι αυτά που συμβαίνουν στη Ανατολική Ελληνική Θράκη κι όχι ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ που σημαίνει "τόπος οριοθετημένος από την Τουρκία".

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ από "γνωστά" ονόματα της Πολιτικής Εξουσίας και όχι μόνον!

Για να εδραιωθεί μια σχέση φιλίας μεταξύ δυο χωρών, όπως αυτή της γείτονος χώρας Τουρκίας, θα πρέπει να λυθούν πρώτα βασικά θέματα που διαχωρίζουν τις δύο χώρες. 
1ον: ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΘΕΜΑ
2ον: Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ και ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
3ον: ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΑΡΜΕΝΙΑ, ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ και 
4ον: ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ για την συνεχή ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ πληρώνονται από το Τούρκικο Υπουργείο Παιδείας ας υποσοτηρίζουν τα θέματα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, η οποία για την ΕΛΛΑΔΑ είναι ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ. Μήπως κάνω λάθος;
Παρακαλώ πολύ ας απαντήσει ο Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων για το θέμα της Θράκης.
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Νότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: