ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ

ΓΝΩΜΗ Μενάνδρου

" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"

Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνο
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική Νότα Κυμοθόη}
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ1

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Νότα Κυμοθόη:"Ναός Απόλλωνος, Υπάτη"

                                              © Nota Kimothoi photography
Nοτα Κυμοθόη:"Ναός Απόλλωνος, Υπάτη"


"Τι δε δη, νη Δία;". Έτσι θ΄αναφωνούσε ο Πλάτων, εάν ζούσε στις ημέρες μας κι έβλεπε αυτό το "θέαμα" που αντίκρισα κι εγώ, μαζί με φιλέλληνες, που αγαπούν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και για το λόγο αυτό επισκέπτονται την Ελλάδα. Ο πολιτισμός χαρακτηρίζει τον άνθρωπο.
Αλλά τι μπορεί να πει κάποιος, όταν αντικρίζει αυτήν την καταστροφή; Μπορεί να καμαρώνει για την συμβολή του στην ελληνική παιδεία και τον πολιτισμό της χώρας Ελλάδα;
Οι δακτύλιοι στην εικόνα, είναι ότι έχει απομείνει από τον αρχαίο Ναό του Θεού Απόλλωνος, στην Υπάτη. Στην ολοσχερή καταστροφή του, κι αφού έγιναν ασβέστης οι αρχαίοι του κίονες, χτίστηκε ορθόδοξος χριστιανικός ναός. Θραύσματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν βρίσκονται στην είσοδο του μεγαλοπρεπούς βυζαντινού μουσείου της Υπάτης.
                                           © Nota Kimothoi photography

Το θλιβερό της όλης υπόθεσης, είναι πως οι "Δημόσιοι Υπάλληλοι Αρχαιολόγοι" της Λαμίας, στην οποία ανήκει η περιοχή της Υπάτης, δεν αναφέρουν τίποτα. Αγνοούν την ύπαρξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην περιοχή, κουκουλώνοντας ως νέοι "μασκοφόροι αρχαιοκαταστροφείς" το Απολλώνιο Φως.
Ευχαριστώ το Θεό του Φωτός, γιατί τίποτα αληθινό δεν χάνεται. Υπάρχουν κάποιοι σοφοί που διατηρούν μυστικιστικά την σοφία του Θεού, οι "σούφι", όπως παγκόσμια λέγονται.
Δεν θα ταυτίσω τους αποκεφαλισμους της αρχαίας σοφίας στη χώρα μας, με τον αποκεφαλισμό του 100ετούς σοφού δασκάλου των Σούφι, που αποκεφάλισαν τρομοκράτες πριν ημέρες.
                                      © Nota Kimothoi photography

Κατηγορώ δημόσια, την "μισαλόδοξη" ορθόδοξη εκκλησία και τους μισάνθρωπους εκπροσώπους της, οι οποίοι ψεύδονται για την δήθεν αγάπη τους για την Ελλάδα και τον πολιτισμό των Ελλήνων.
Κατηγορώ δημόσια, τους μασκοφόρους καθηγητές της φιλολογίας, οι οποίοι ενώ σπούδασαν φιλοσοφία, ιδέα δεν έχουν τι θα πει αρχαία ελληνική σοφία και τάσσονται με τον σκοταδισμό μιας καταστροφικής συμπεριφοράς, θέλοντας ν΄αναβιώσουν το "χάος" μέσα από θρησκολυπτικές προφητείες, καταστρέφοντας την κοινωνία και τους νόες των νέων παιδιών.
Όσο για τους κατευθυνόμενους από την γραμμή της σκοταδιστικής "βυζαντινής" ιστορίας ή οποία δεν είναι βυζαντινή, αλλά έτσι επιμένουν να την λένε, κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, δίχως να έχει μια σταλίτσα "φιλότιμο" αλλά μήτε ένα έστω ίχνος σεβασμού στη γη οπού ποδοπατάει ανελέητα.
                                   © Nota Kimothoi photography
Παρακαλώ να τοποθετηθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία της Λαμίας, πινακίδα που ν΄αναγράφει την ύπαρξη Ναού του Απόλλωνος, στην Υπάτη, κι όχι αυτή η ...πινακίδα που ως τρομοκράτης αποκεφαλίζει την αλήθεια για την ύπαρξη του Ναού του Απόλλωνος.
Ας βγάλει ο κάθε νοήμων και γνώστης της αρχαιολογίας τα δικά του συμπεράσματα. 
Πίστη στο Θεό, δεν σημαίνει καταστροφή του αρχαίου ελληνικού πνεύματος ενός λαού που έχει καταστραφεί από τον σκοταδισμό στο όνομα της πίστης, για να υπάρχουν οι χρυσοί θρόνοι πάνω στους οποίους κάθονται "μισάνθρωποι καταστροφείς της αλήθειας".
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

 © Nότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: