ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης ΤουΣάββατο, 1 Απριλίου 2017

"Καναλάκι" στην Ελάτεια:Γράφει η Νότα Κυμοθόη

                                           φωτογραφία της Νότας Κυμοθόη(Μάρτιος 2017)Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

      Καναλάκι στην Ελάτεια:Γράφει η Νότα Κυμοθόη


"Καναλάκι" ονόμασαν το νέο μαγαζί, cafe-snack bar, τύπου γαλλικού μπιστρό, που άνοιξαν με πολύ μεράκι στην κάτω πλατεία ο ντόπιος Λουκάς Προφήτης μαζί με τη γυναίκα του Νάνσυ. 
Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, από αυτά που συνηθίζουν να λένε στη Ρούμελη, κατά το έθιμο της περιοχής, αλλά γεγονός. 
Άνοιξε πριν λίγες ημέρες, σε ένα ιστορικό κτήριο, ανακατασκευασμένο με ιδιαίτερη μελέτη! Ο Λουκάς Προφήτης, άγει την καταγωγή από την Ελάτεια κι ήταν ντεκορατέρ στην ΝΕΟΣΕΤ κι όχι μόνον...Αποφάσισε να επιστρέψει πίσω στην Ελάτεια, όπου έκανε τα πρώτα του βήματα. Αποφάσισε να ζωντανέψει την κάτω πλατεία, η οποία έχει κι αυτή μια μεγάλη ιστορία.
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του μαγαζιού, μας υποδέχεται η διακοσμητική άποψη μιας σύνθεσης μοναδικής για εσωτερικό καφέ στην περιοχή, όπου το πέτρινο κτήριο εσωτερικά φωτίζεται κι είναι χαρούμενο. Εδώ εικονίζεται το μπαρ, ακριβώς απέναντι από την είσοδο! Το μεγάλο γυάλινο βάζο με το γλυκό νερατζάκι αποτελεί και το στολίδι στον πάγκο.
Αλλά όλο το "Καναλάκι" είναι ένα μοναδικό στολίδι για την Ελάτεια και το απέκτησε μέσα στο μήνα Μάρτιο!!!
Άνθισε ο πεζόδρομος καθώς οι χρωματικοί τόνοι της εισόδου και οι πολύχρωμες πετούνιες στα παρτέρια απέναντι, έδωσαν ιδιαίτερες πινελιές στον μουντό δρόμο.
Χρώματα παντού, για να φτιάξει ο έσω κόσμος της ψυχής καθώς ο καφές ή το τσάι αλλά και οι φρέσκοι χυμοί, θέλουν να πουν ένα "καλημέρα" με καλή διάθεση, σε όσους κι όσες επιλέξουν ν΄αρχίσουν την ημέρα τους από το "Καναλάκι".

Οι λόζες άνετες σε πολυθρόνες αναπαυτικές και με διακόσμηση ιδιαίτερα προσεχτική με μνήμες που οι ντόπιοι αποφάσισαν να βγάλουν από τα σεντούκια τους τα μπακίρια τους και τις παλιές φωτογραφίες τους...

Κι αν τα φώτα ανάψουν ο χώρος αλλάζει υποστάσεις καθώς ζεσταίνει ακόμα περισσότερο, ώστε το σούρουπο να είναι χαλαρωτικά διαφορετικό μέσα στην ομορφιά της παρέας.
Το ποδήλατο, σήμα κατατεθέν, διακοσμεί τον τοίχο, αλλά κάτι θέλει να πει, στους λάτρεις ποδηλάτου, γιατί η περιοχή της Ελάτειας είναι ένας ιδανικός τόπος για ποδηλασία. Οι δρόμοι της είναι κάθετοι κι επίπεδοι, ενώ οδηγούν σε εξοχές ολόγυρα μοναδικές που συνδιάζουν τον τουρισμό με την αναψυχή!!!

Τραπεζαρία φαγητού σε μια ωραιότατη γωνιά σας υποδέχεται για να δοκιμάσετε την κουζίνα με τους μεζέδες για κρασί. Και ο χώρος έχει μια μοναδική ομορφιά ενώ προσφέρεται για λογοτεχνικές συζητήσεις έως και φιλοσοφικού περιεχομένου για τα βραδάκια. 
Η ομορφιά της ψυχής όταν δέσει με την κατασκευή και τις υπηρεσίες, γίνεται ο χώρος ελκυστικός και η Ελάτεια χρειαζόταν έναν τέτοιο χώρο στην κάτω πλατεία. Ο Λουκάς Προφήτης και η Νάνσυ αποφασισμένοι να δημιουργήσουν την αλλαγή, που χρειάζεται ο τόπος, επένδυσαν τα όνειρά τους στο "Καναλάκι". Οι εκλεκτοί άνθρωποι στην περιοχή, έρχονται κοντά τους με αγάπη και καλές διαθέσεις, φέρνοτνας φίλους και γνωστούς σε έναν χώρο, οπού θυμίζει Παρίσι!..Κι αυτό κλείνεται απλοϊκά μέσα στο "Καναλάκι" της Ελάτειας γιατί έχει όλες τις προδιαγραφές να περάσει ο κόσμος εδώ καλά και να πάρει μαζί του ωραίες στιγμές κι αναμνήσεις!!!
Εγώ προσωπικά, σας εύχομαι ΚΑΛΕΣ και ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ και σας ευχαριστώ για την επιλογή σας να δημιουργήσετε ένα τέτοιο κόσμημα στην περιοχή.
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

(φωτογραφικό υλικό και κείμενα ανήκουν στη Νότα Κυμοθόη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: