ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης ΤουΤετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Νότα Κυμοθόη "Το νόημα της Αναλήψεως του Ιησού"

                              Εικόνα της Αναλήψεως στην Ιερουσαλήμ (Όρος των Ελαιών)Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

        Νότα Κυμοθόη"Το νόημα της Αναλήψεως του Ιησού"


Συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από την ημέρα της Αναστάσεως του σώματος του Ιησού Χριστού, όπου, όπως καταγράφουν οι μαρτυρίες των μαθητών του, ο Δάσκαλός τους Ιησούς Χριστός, ο Κύριος, όπως καθιερώθηκε μεταξύ τους, κι επεκράτησε σε όλους τους πιστούς Του έως και των ημερών μας, περιφερόταν κι εμφανιζόταν ανάμεσά τους. 
Η εμφάνισή Του αποτελεί γεγονός μαρτυρίας και τοποθετώντας ο μαθητής του Θωμάς και μετέπειτα Απόστολος της ιερής Διδασκαλίας του, τα δάχτυλά του στις πληγές που είχαν αφήσει τα καρφιά από τους σταυρωτές του, φανερώνει αλήθειες που θέλουν αφ΄ ενός μεγάλη ερμηνεία, αφ΄ ετέρου με εσωτερική ενατένιση να ασπαστούμε την όλη αλήθεια Του Ιησού Χριστού!!! Το γεγονός που καταγράφουν οι μαθητές του, είναι πως εμφανίστηκε αυτές τις 40 ημέρες μετά την Ανάσταση του σώματός του και δείπνησε μαζί τους. Έφαγε ψάρι και κερήθρα! Γράφει ο Απόστολος κι Ευαγγελιστής Λουκάς (24:42) «ιχθύος οπτού μέρος και από μελισσίου κηρίου», θέλοντας να διδάξει στους μαθητές του, πως ενώ το ψάρι κολυμπάει σε αλμυρά νερά είναι γλυκό στη βρώση του, διδάσκοντας δηλαδή πως μέσα στον αμαρτωλό κόσμο όπου περιφέρεται ένα ανθρώπινο σώμα, μπορεί να είναι άθικτο και ανεπηρέαστο και να είναι ως το κερί που χρησιμεύει αφ΄ ενός για να συλλέγει το μέλι της ζωής, αφ΄ ετέρου να φωτίζει στα σκοτάδια όπως το κερί.
Η άνω εικόνα θυμίζει το γεγονός της Αναλήψεως του σώματος του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού στα ουράνια, γεγονός που έγινε στο Όρος των Ελεών ανατολικά της πόλεως Ιερουσαλήμ, του οποίου οι πρόποδες ονομάζονται κοιλάδα Κλαυθμώνος!!!
Σε αυτό το μέρος οδήγησε τους μαθητές του μαζί και την αγαπημένη του Μητέρα Μαρία, για να χαρεί η ψυχή της για τη μεγάλη δόξα του μονάκριβου γιου της, σε ένα μυστήριο θαυμαστό που έγινε και παρουσία δυο Αγγέλων ντυμένων σε λευκά ενδύματα!!!
Το παράδοξο για τους ανθρώπινους οφθαλμούς να βλέπουν ένα τέτοιο θέαμα, δηλαδή να ενώνονται τα πόδια του Ιησού Χριστού και να ανυψώνεται στα ουράνια μέσα σε λευκή και φωτεινή νεφέλη, ενώ πριν τους ευλόγησε, τους άφησε άναυδους να κοιτάζουν τον ουρανό. Κι αυτή τη στιγμή φανερώνονται δυο Άγγελοι με ανθρώπινη μορφή ντυμένοι στα λευκά, λέγοντάς τους πως θα έρθει και πάλι στη γη, από τον ουρανό και θα έχει στο σώμα τις πληγές των παθών του, για να κρίνει ζώντες και νεκρούς εν μέσω δικαιοσύνης και μέσα σε μεγάλη Δόξα!!!
Προσκύνησαν οι ελάχιστοι τότε μαθητές του και χάρηκε την Ανάληψή Του η Μητέρα Του και χαρούμενοι συνέχισαν το έργο οπού τους εμπιστεύτηκε...
Αλλά η Ανάληψη έχει μεγάλη σημασία και για τις Ασώματες Δυνάμεις, γιατί είδαν να ανέρχεται ανάμεσά τους στα Ουράνια ένα ανθρώπινο σώμα μέσα σε λευκή νεφέλη με πληγές στα χέρια του που έλαμπε!!!
Αυτόν τον Κύριο δοξάζει ο συνειδητοποιημένος σήμερα άνθρωπος, γνωρίζοντας πως η ενέργειά Του υπάρχει με δικαιοσύνη απλωμένη για όλους, οπού γυρεύουν έλεος στις πονεμένες τους ψυχές!..

Με φως και αγάπη, εύχομαι καλή φώτιση σε όλους και όλες, σε αυτόν τον πλανήτη όπου είμαστε μέτοικοι...
Νότα Κυμοθόη 24/5/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: