ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης ΤουΠαρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Νότα Κυμοθόη "Εθνικά και θρησκευτικά θέματα"


Νότα Κυμοθόη "Εθνικά και θρησκευτικά θέματα"


Ο Ιερός 16άκτιονος Ήλιος των Ιερών Δασκάλων και Μυστών και το Ιερό Σύμβολο του Μεγάλου Μύστη Αυτοκράτορα της αρχαίας ελληνικής αυτοκρατορίας Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ιερό Οικόσημο των Μακεδόνων αποτελεί Ιερό Εθνικό και καθαρά Ελληνικό Σύμβολο!!!
Κάποιοι δεν γνωρίζουν την όλη αλήθεια, αλλά επειδή είναι Μακεδόνες και το σύμβολο αυτό βρέθηκε σε λάρνακα ανασκαφής στη Βεργίνα, το λάτρεψαν. Είναι ένα σύμβολο, αλλά έχει μεγάλη δύναμη κι αφορά τα Ιερά Ήλιου των Ελλήνων!!!
Στο βιβλίο μου "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" εκδόσεις "Οι Αινιάνες" το εξώφυλλο κοσμέι ένα Ιερό Σύμβολο αρχαίων Ελλήνων από αρχαίο ελληνικό ναό, το οποίο κλείνει στο κέντρο του ακριβώς αυτή όλη τη Δύναμη κι Ενέργεια του 16άκτινου Ήλιου!
Όταν τα αρχαία ελληνικά ιερά των αρχαίων Ελλήνων Εθνικών καταστράφηκαν με ολοσχερή καταστροφή για να οικοδομηθεί μια νέα μονοθεϊστική θρησκεία, κανείς δεν είχε σκεφτεί πως τίποτα αληθινό δεν χάνεται, μήτε η αληθινή ενέργειά του...
Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν υιός της Ολυμπιάδας (Πολυξένη Μυρτάλη Στρατονίκη Ολυμπιάδα" που ήταν Πριγκίπισσα των Μολοσσών της Ηπείρου, εγγονός του βασιλιά Νεοπτόλεμου Β΄ και υιός του βασιλιά των Μακεδόνων Φιλίππου Β΄. Η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν Ιέρεια στον αρχαίο Ναό του Άμωνος Διός!
Ο ίδιος ο Αλέξανδρος μυήθηκε στα Ιερά Μυστήρια του Ήλιου ως το βαθμό Μέγας (ενώ ο Ερμής ήταν Τρισμέγιστος που ήταν Ιερέας στο Ναό του Άμωνος Διός)!..
Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε μαθητής και του Αριστοτέλη και κατόρθωσε εκτός της πολεμικής τέχνης να μυηθεί σε Πνευματικά Μυστήρια και να ιδρύσει την αρχαία ελληνική αυτοκρατορία των Μακεδόνων και έφερε τον τίτλο Μέγας Αλέξανδρος Στρατηγός Αυτοκράτωρ των Ελλήνων Μακεδόνων!..
Δεν θα αναφερθώ στις καταστροφές που έγιναν σε ότι έχτισε ο ίδιος, μήτε στο μίσος του Κάσανδρου για την οικογένειά του και για την ολοσχερή καταστροφή που επήλθε.
Θα αναφερθώ στην "κλοπή" του τίτλου ΜΕΓΑΣ την οποία έδωσαν στον Κωνσταντίνο (τον ονόμασαν άγιο και μέγα) και το θέμα από εδώ και στο εξής αλλά και πιο πριν συνεχίζεται με μια σειρά ετών καταστροφής και αφανισμού της αρχαίας ιστορίας και του αρχαίου πολιτισμού των Ελλήνων μέσα σε μια "βιομηχανία αγίων και οσίων" πολτοποιώντας την αλήθεια της ιστορίας των Ελλήνων καθώς και την αρχαία ελληνική φιλοσοφία.
Το ότι έχουν μπλέξει πολλά χρόνια την αρχαία ιστορία και την έχουν κάνει "αχταρμά" με τη θρησκεία σε σημείο που συνεχώς και καθημερινά την εξαφανίζουν, ενοχλεί όλους τους μορφωμένους ανθρώπους του κόσμου. Η αρχαία Πέλλα και οι Αιγές ή Βεργίνα, όπως ονομάζεται καθώς και η Αμφίπολη, αποτελούν τόπους όπου ακόμα δεν έχει κατορθώσει η ελληνική κυβέρνηση με όποιο σχήμα πολιτικής κι αν έχει ασκήσει πολιτική εξουσία στον ελληνικό λαό, ο οποίος δυστυχώς σκεπάζεται από ένα σκοτεινό θρησκευτικό πέπλο της θρησκευτικής εξουσίας, η οποία με βίαιους τρόπους επιβάλλεται., να φέρει στο φως την αλήθεια για τους Μακεδόνες. Αλλά από που να ξεκινήσει;
Όλη η Ελλάδα έχει καταστραφεί από τη θρησκευτική μανία των θρησκευτικών θρόνων ανά τους αιώνες.
Ο Ήλιος των αρχαίων θρησκειών έχει γίνει σύμβολο ως Άγιο Πνεύμα...
Ο Μέγας Αλέξανδρος των Μακεδόνων αντιγράφεται πανομοιότυπος με την παράσταση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου!!!
Αλλά πόσοι γνωρίζουν την όλη αλήθεια για το όλο θέμα που αφ΄ ενός είναι εθνικό αλλά και θρησκευτικό σε ότι αφορά τους Έλληνες; Που είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου; 

ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ


ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Μέσα στα κόκκαλα που ανευρέθηκαν μέσα στο μνημείο, υπήρχαν και κάποια από άλογο.

Μέρος από αυτά που ήταν ανθρώπινα ομαδοποιήθηκαν και είναι άγνωστο αν και πόσα άλλα
 από τα εναπομείναντα, ανήκουν στο άλογο.

Τα κόκκαλα αυτά έπρεπε να προβληματίσουν για την παρουσία τους εκεί.


Θα έπρεπε να σκεφτούν ότι το άλογο θάφτηκε εκεί με τον ηγεμόνα, γιατί έτσι προέβλεπε η 
παράδοση ή μόνο του, αλλά τότε θα ήταν κάποιο πολύ ιδιαίτερο άλογο.

Άλλη περίπτωση δεν υπήρχε για να υπάρχουν κόκκαλα αλόγου εκεί μέσα.

Προβληματισμός όμως δεν υπήρξε, γιατί αν αυτός υπήρχε γενικότερα εκεί, τότε θα 
αποφεύγονταν όλες οι αρλουμπολογίες που μας ταλαιπωρούν.

Ο Βουκεφάλας, γιατί αυτό ήταν το διάσημο άλογο του μνημείου, είχε και το άγαλμά του
 μέσα στο μνημείο.

Αυτό σήμερα βρίσκεται στο Καπιτώλιο μουσείο της Ρώμης (εικόνα).
Δυο ζημιές έχει το άλογο, όπως το παρατηρούμε.
Η ράχη που λείπει και το κομμένο κεφάλι που συγκολλήθηκε.
Η γραμμή της συγκόλλησης είναι ολοφάνερη.

Το γιατί, πως και πότε έγιναν αυτές οι ζημιές, είναι γνωστό σε μένα, αλλά δεν θα μας
απασχολήσει εδώ.

Αυτό που έχει σημασία, είναι η ταύτιση του αγάλματος με το Βουκεφάλα της Αμφίπολης.

Η απόδειξη έρχεται από τρις νομισματικούς τύπους της Αμφίπολης, όπου ο Βουκεφάλας 
απεικονίζεται με τις δυο ζημιές (νόμισμα).

Χωρίς ράχη και με κομμένο κεφάλι, όπως στο άγαλμα.
Ποιος είναι άραγε ο δρόμος που οδηγεί από τον Βουκεφάλα στον Αλέξανδρο;
Γιατί ο Φίλιππος είναι στον εμπροσθότυπο του νομίσματος;
Βασικά ερωτήματα που ανοίγουν λαμπρό πεδίο.

Δύσβατος δρόμος για την ανασκαφική ομάδα, που όπως ξανάπα πρέπει να δηλώσει αναρμόδια.

Αφού λοιπόν ο χώρος δεν έχει μαντείο, δεν έχει τον τάφο προσκύνημα του Φιλίππου, δεν

 έχει ούτε τον τάφο προσκύνημα του Βουκεφάλα.
Σα δε ντρέπεστε λέω γω.


Του ερευνητή νομισματολόγου Αστέριου Τσίντσιφου
Πηγή:amfipolinews.blogspot.gr
...
Μετά τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν ερχόμαστε στο παρόν και με 2018 χρόνια μ. Χ. η αλλαγή θα γίνει και στο όλο θέμα των θρησκευτικών εξουσιών, οι οποίες δεν έχουν κατανοήσει, πως ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να λατρεύει Θεό, όπως ο ίδιος επιθυμεί και δεν μπορούν να ασκούν καμιά θρησκευτική εξουσία σε κανέναν αλλά μήτε να την επιβάλλουν.
Οι διαμάχες μεταξύ των θρησκευτικών και εθνικών εξουσιών έχουν αιματοκυλήσει τις ανθρώπινες κοινωνίες χωρών και ηπείρων σε καταστροφικούς πολέμους. Οι άνθρωποι έχουν ιερή υποχρέωση στον εαυτό τους και στην κοινωνία όπου υπάρχουν να μάθουν την αλήθεια και να διδαχτούν από τα λάθη που έγιναν.
Είναι θλιβερό να υπάρχουν εγωικές συμπεριφορές οι οποίες μόνον ατομικά συμφέροντα εξυπηρετούν αλλά και συμφέροντα όσων μαζί τους έχουν ταχθεί διαχωρίζοντας την ανθρώπινη κοινωνία. 

Πρόσφατα μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και τα θέματα τους εκεί είναι να λυθεί και η σχέση μεταξύ των αρχηγών των 3 μονοθεϊστικών θρησκειών: Ιουδαίοι, Χριστιανοί και Ισλάμ.
Το 2018 η Βουλγαρία επιτροπεύει στην Ε.Ε. και έχει δημιουργηθεί το εξής θέμα, με τις εκκλησίες και τις σχέσεις μεταξύ τους. Ας δουμε την όλη αλήθεια, για την οποία θορυβήθηκε ο Ιερώνυμος στην Αθήνα και Ελλάδα, για την πολεμική της εκκλησίας εναντίον της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα και ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

Η σχισματική εκκλησία της ΠΓΔΜ, αιφνιδιαστικώς τον περασμένο Νοέμβρη του 2017 ζήτησε να της αναγνωρισθεί η Βουλγαρική Εκκλησία ως «Μητέρα Εκκλησία», και να υπαχθεί στο Βουλγαρικό Πατριαρχείο, «προκειμένου αυτό να την εκπροσωπεί έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και άλλων εκκλησιών». (Είχε αποσχισθεί από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και είχε κηρύξει το Αυτοκέφαλο της ως «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία»!).
Η χώρα Ελλάδα έχει κυβέρνηση που εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό. Δεν κυβερνά καμιά εκκλησία και καμιά θρησκεία τη χώρα. Η σοβαρότητα του θέματος που αναφέρει το όνομα "Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία" ενόχλησε γιατί επιθυμεί ν΄ανήκει στο Βουλγάρικο Πατριαρχείο κι όχι στο Οικουμενικό της Κωνσταντινούπολης του οποίου ο προκαθήμενος είναι Τούρκος υπήκοος.
Ποιοι λοιπόν δημιούργησαν το όλο θέμα;
Ας δούμε ολόκληρη την επιστολή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Σας ευχαριστώ για την από 10 Ιανουαρίου επιστολή σας.
Εύχομαι, επί τη ευκαιρία, σε Σας και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, ειρηνικό, δημιουργικό, έμπλεο αγάπης και αγαθών έργων, το 2018.
Επιτρέψτε μου, για το θέμα των σχέσεων με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο οποίο αναφέρεστε, να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να το αντιμετωπίσει με αίσθημα εθνικής ευθύνης, αμετακίνητης προάσπισης των εθνικών συμφερόντων, και επιδίωξης σχέσεων ειρήνης, συνεργασίας, και φιλίας, με όλους τους λαούς της περιοχής.
Πολιτική που συνάδει απολύτως με τα διδάγματα της ορθόδοξης πίστης, που στον πυρήνα τους έχουν την ειρήνη στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και λαών.
Στην προσπάθειά μας αυτή σας παρακαλώ να θεωρήσετε βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουμε τις σκέψεις που διατυπώνετε στην επιστολή σας με την δέουσα προσοχή. Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη όσα για την εκκλησιαστική πτυχή του θέματος αναφέρετε. Και, το κυριότερο, θα διαχειριστούμε την ευθύνη που το Σύνταγμα και η επιλογή του ελληνικού λαού μας έχει αναθέσει, με πνεύμα διαλόγου, και εθνικής ενότητας.
Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε κι εσείς στην άποψη αρχής, ότι στα εθνικά θέματα απαιτείται η πιο πλατιά εθνική ομοψυχία. Και η εθνική ομοψυχία θεμελιώνεται στη σύνεση, στον διάλογο, στον σεβασμό των διαφορετικών απόψεων, αλλά και των διακριτών ρόλων. Και υπονομεύεται από κραυγές, εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας, ακρότητες που εν ονόματι του έθνους οδήγησαν στο παρελθόν σε εθνικές ήττες.
Η ιστορική πείρα αποδεικνύει ότι η εθνική αποφασιστικότητα είναι αποτελεσματική μόνον όταν συνδυάζεται με την εθνική σύνεση και την διαρκή επιδίωξη της εθνικής ενότητας.
Μ’ αυτές τις σκέψεις, και με την επιθυμία να είναι πάντα ανοιχτές οι πόρτες του διαλόγου μεταξύ της συνταγματικά υπεύθυνης για την διαχείριση των εθνικών θεμάτων Πολιτείας, και της πάντοτε σε χριστιανική και εθνική εγρήγορση Εκκλησίας, παρακαλώ και εύχομαι να συμβάλλετε, στο μέτρο των δυνάμεών σας, ώστε η Ελλάδα, με πνεύμα ενότητας και ορθού λόγου, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, να αντιμετωπίσει με επιτυχία το θέμα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ, όπως και τα άλλα εθνικά θέματα που την απασχολούν.
Η κυβέρνησή μου, και εγώ προσωπικά, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε προς την κατεύθυνση αυτή.
Με σεβασμό και βαθιά εκτίμηση,
Αλέξης Τσίπρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: