ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης ΤουΠαρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ 2018 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ 2018                           ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ


Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2018 και τους Ποιητές Δημότες του, σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης, διοργάνωσαν γιορτή Ποίησης στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού Δημαρχείου Υμηττού.
Τίμησαν με την παρουσία τους Ποιητές και Ποιήτριες και απήγγειλαν Ποίησή τους. 

Για το έργο της Ποιήτριας Λογοτέχνιδος και Ζωγράφου Νότας Κυμοθόη, μίλησε η Λογοτέχνης και Ζωγράφος Ζαννέτα Καλύβα-Παπαϊωάννου.
Η Νότα Κυμοθόη, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους με την ευγενή παρουσία τους και τον εκπρόσωπο του Δήμου Δάφνης Υμηττού Αντιδήμαρχο κ. Λιούτα, μοίρασε από 1 ποίημά της από τα 55 ποιήματά της, και κράτησε 1' σιγή για την ιερή μνήμη της πρώτης Ελληνίδας Ποιήτριας της Σαπφούς και στη συνέχεια απήγγειλε ποίησή της από τα 5 εκδοθέντα βιβλία της.
Αφού τελείωσε με την απαγγελία της, έφτασε κοντά της ένα μικρό κοριτσάκι για να την συγχαρεί και να την ευχαριστήσει και η Νότα Κυμοθόη το ανέβασε επάνω σε μια καρέκλα και η μικρούλα απήγγειλε ένα αυτοσχέδιο ποιηματάκι της. Στη φωτογραφία εικονίζεται ενθουσιασμένος από το συμβάν και ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης Στέλιος Μαρούλης.
Και η μητέρα του μικρού κοριτσιού, ενθουσιασμένη με την κορούλα της, η καθηγήτρια κ. Σταθουλοπούλου, που είναι και η ίδια Ποιήματα.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης βραβεύει τη Νότα Κυμοθόη για την ευγενή προσφορά της στην Λογοτεχνία και τα Εικαστικά. 
Η Νότα Κυμοθόη είναι βραβευμένη Ποιήτρια το 1992 με το Πανευρωπαϊκό Όσκαρ Ποίησης OSCAR di Bari Bruno Euroconcorso di Poesia, Prima Classificata".
                           Έργο Ζωγραφικής Της Νότας Κυμοθόη/Art Nota Kymothoe© Νότα Κυμοθόη

Μερικές φωτογραφίες από την όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αλλά και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, όπου η Νότα Κυμοθόη απήγγειλε κι αφιέρωσε ένα ποίημά της με τον τίτλο "Τα παιδιά του κόσμου" από το βιβλίο της "Φως και Σκοτάδι" του 1992

Δεν υπάρχουν σχόλια: