ΕΥΧΗ

Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη. Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Γερμανός ποιητής και φιλόσοφος 1749-1832)

14 Σεπτεμβρίου, 2024

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ "ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ 52ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ 2024 ΑΘΗΝΑ"


ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ "ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ 52ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ 2024 ΑΘΗΝΑ"


Στα πλαίσια του Προγράμματος Εκδηλώσεων του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2024, που διεξάγεται στο Πεδίον Άρεως στην Αθήνα, από 6-22 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και από ώρα 18.30- 20.30 Στρογγυλό τραπέζι με θέμα: "Παγκόσμια Ειρήνη". Διοργάνωση Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (ΠΕΛ).


Η πολυπόθητη ΕΙΡΗΝΗ, που την κουρελιάζουν οι "εγωπαθείς" της πολιτικής. Μια ημέρα θλιβερή, καθώς έρχονται στην σκέψη μου της ανθρωπότητας τα βάσανα, αλλά και η γενοκτονία του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία, στην μαύρη επέτειο μνήμης που είναι η αυριανή (14η Σεπτεμβρίου 1922). Δεν θα πάψουμε ποτέ οι Λογοτέχνες να εξυμνούμε την ΕΙΡΗΝΗ! Δεν θα πάψουμε ποτέ οι Λογοτέχνες να παίρνουμε θέση για τα κακώς κείμενα στην κοινωνία μας και δεν θα πάψουμε ποτέ να τιμάμε οι ευσυνείδητοι Έλληνες κι Ελληνίδες Λογοτέχνες την Ελλάδα μας!


(Εικόνες άνω και παραπλεύρως : Νότα Κυμοθόη απαγγελία Ποίησης με τίτλο "Διαπίστωση". Βραβευμένη Ποίηση με Β΄ Βραβείο Ποίησης στους Δελφικούς Αγώνες της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) το 1990, δημοσιευμένη στο βιβλίο Ποίησης :Νότα Κυμοθόη "ΟΙΜΩΓΕΣ" εκδ. Διογένης 1991)






Έγιναν απαγγελίες Ποίησης με θέμα την Παγκόσμια Ειρήνη από Ποιητές- συγγραφείς μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) καθώς και από βραβευμένους μαθητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών(ΠΕΛ).

Ευχαριστώ το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) για την Πρόσκληση συμμετοχής μου!




Ευχαριστώ το ευγενές ακροατήριο  

*Κιθάρα έπαιζε η Αρετή Κοκκίνου, ενώ τραγουδούσε η Θέλμα Καραγιάννη που μας διασκέδασε με την υπέροχη φωνή της. Ευχαριστώ

Ευχαριστώ τον Κωνσταντίνο Σίμο για τις φωτογραφίες





Ευχαριστώ τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) για την υπέροχη διοργάνωση και ευχαριστώ για τις λήψεις φωτογραφικού υλικού από τον φωτογράφο του Σ.ΕΚ.Β. (όταν θα είναι έτοιμες θα αναρτηθούν)!



Ποίησή μου για την ΕΙΡΗΝΗ υπάρχει και στο βιβλίο μου "ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΩΡΕΑ"/ "UNIVERSE'S BEQUEST" εκδόσεις Όστρια 2023, σε ελληνική γλώσσα με τίτλο "Των λαών το γεφύρι" και στην αγγλική γλώσσα σε μετάφραση από τον Aristaios Lykeiarxes (D.M.P.) με τίτλο " The peoples' bridge", που έχει μεταφραστεί και στην αραβική γλώσσα το 2023! (Εικόνα παραπλεύρως: κάποια από τα βιβλία μου που κυκλοφορούν από διαφορετικούς εκδότες)



Το περίπτερο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) με αριθμό 272, παραπλεύρως, όπου εκθέτει και προβάλλει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τα βιβλία των μελών. Στην εικόνα ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΛ Ηλίας Παπακωνσταντίνου, σπουδαίος Ποιητής και φίλτατος του Δ.Σ. για τις επίπονες υπηρεσίες του σε όλους μας!
Ιδιαίτερα ευχαριστώ όλους τους φίλτατους Λογοτέχνες της ΠΕΛ που πρόσφεραν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τον πολύτιμό τους χρόνο, για όλη την επίπονη εργασία μεταφοράς των βιβλίων μας και για να παραμένει το περίπτερό μας ανοιχτό, στις ώρες και ημέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ Βιβλίου! Προσωπικά ευχαριστώ!
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός-Ποιήτρια μέλος της ΠΕΛ από το 1992!



Δεν υπάρχουν σχόλια: