ΕΥΧΗ

Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη. Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Γερμανός ποιητής και φιλόσοφος 1749-1832)

02 Οκτωβρίου, 2024

Νότα Κυμοθόη "Απαγγελία Ποίησης για την Ειρήνη" Δελφοί 2024 ΠΕΛ

Νότα Κυμοθόη "Απαγγελία Ποίησης για την Ειρήνη" Δελφοί 2024 ΠΕΛ
Στα πλαίσια των 39ων Δελφικών Αγώνων Ποίησης 2024 από την ΠΕΛ, Ελληνίδες και Έλληνες λογοτέχνες από όλη την Ελλάδα κι από την Κύπρο, συναντηθήκαμε στους Δελφούς.
Στην υπέροχη Αίθουσα Εκδηλώσεων Συμπόσιο, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι απαγγελίες Ποίησης μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), που δεν διαγωνίζονται.
 
Στην άνω φωτογραφία η Νότα Κυμοθόη απαγγέλλει Ποίησή της με τον τίτλο "Των λαών το γεφύρι" από το βιβλίο Ποίησής της "Σύμπαντος δωρεά" εκδόσεις Όστρια 2023. Εκλεκτό ακροατήριο σπουδαίων προσωπικοτήτων των ελληνικών γραμμάτων και του ελληνικού Πολιτισμού άκουσε μετά προσοχής την Ποιήτρια. Στο πιάνο συνόδευε σπουδαίος πιανίστας μουσικός Βασίλης Κωνσταντινάκος με τις μελωδίες του! 




Διακρίνονται σπουδαίες προσωπικότητες: η Χριστίνα Αγρογιάννη, ο Χάρης Μελιτάς, ο Γιώργος Βέης, η Ανθούλα Γαβριήλ, η Αγγελική Ψακή- Κωβαίου, ο Κωστής Μακρής, η Ξανθή Κουτσογιάννη, ο Γρηγόρης Πλαστάρας










Με ευγνωμοσύνη στην  ΠΕΛ για το θαυμάσιο αυτό 3ήμερο που γέμισε τις υπάρξεις μας με ποιητική δύναμη, χαρά, συναδέλφωση, ομορφιά και χαρήκαμε τις βραβεύσεις των νέων ποιητών με την δυναμική τους πένα. Συγχαρητήρια σε όλους!