ΕΥΧΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ
" Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος"
Οδηγεί προς το φως την αλήθεια ο χρόνοs
{Απόδοση στην καθομιλουμένη ελληνική, από τη Νότα Κυμοθόη}
Με φως και αγάπη για το Φως της Αγάπης ΤουΠέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΓΝΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ

                                         εικόνα:φωτογραφία  Νότα Κυμοθόη© Νότα ΚυμοθόηΆδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Η ΑΓΝΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ


Ατενίζοντας αυτό το όμορφο θεϊκό βουνό, τον Παρνασσό και συναναστρεφόμενη με ανθρώπους, οπού κατοικούν γύρω από αυτήν την Θεού Δώρο περιοχή, προβληματίζομαι για πάρα πολλά θέματα.
Το ότι σήμερα οι άνθρωποι συνεχίζουν να μιλάνε ΕΛΛΗΝΙΚΑ σε μια περιοχή, όπου η Δωρική και Αιολική διάλεκτος παραμένουν ως δυνατά στοιχεία στην καθημερινή τους επικοινωνία, με βάζει σε μεγαλύτερες σκέψεις.
Στην περιοχή υπάρχει μια πόλη που ονομάζεται Τιθορέα ενώ θα έπρεπε να γράφεται "Τηθωραία" δηλαδή "Τηθύς Ωραία", όπως φαινόταν από την κορυφή του Παρνασσού σε μια εποχή, που ανακαλύπτεται αργά-αργά, αλλά σταθερά κι όμως έχει επικρατήσει η λατινική γραφή "Tihtorea" κι εκεί κοντά υπήρχε η αρχαία Τηθύς που ήταν μια αρχαία ελληνική πόλη αλλά και αρχαία ελληνική Θεά των ωκεανών και θαλασσών. Αλλά πόσοι γνωρίζουν πως ήταν και η αρχαιότερη θάλασσα, η οποία ένωνε δύο μεγάλους ωκεανούς της γης για 600.000.000 περίπου χρόνια!!! Αλλά τα μικρά ή μεγάλα απολιθώματα φανερώνουν τα μυστικά εκείνης της εποχής, στην οποία αφ΄ενός δεν πάει ο νους του σημερινού ανθρώπου, αφ΄ετέρου σκοταδιστικές ιδέες, έχουν σκεπάσει με φόβο, την κάθε έρευνα κι αλήθεια...
Επειδή λοιπόν χρησιμοποιούμε το Ελληνικό Αλφάβητο, ας σκεφτούμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι ας αρχίσουμε αργά-αργά να καθαρίζουμε την λάσπη, που έχει σφραγίσει την ΑΛΗΘΕΙΑ για το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και όλη τη δύναμη των Ελλήνων!..
Για τους φίλους της Ρούμελης αλλά και για όλους όσους αγαπάνε την αλήθεια φίλους και φίλες καταθέτω εδώ, ένα μικρούλι, πολύ μικρούλι δείγμα, από έναν ΥΜΝΟ μια ΠΡΟΣΕΥΧΗ οπού κρύβει μέσα του το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ!!!
Όσο για τη δική μου έρευνα, θα την δείτε ολοκληρωμένη, ελπίζω σύντομα, για την Ελλάδα οπού αγαπώ και το καθάριο Ελληνικό Φως της αλήθειας που μας έχουν εύσχημα και με δόλο κρύψει!!!
Με φως και  αγάπη
Νότα Κυμοθόη© Νότα Κυμοθόη

“Νοητέ ήλιε, εσύ που είσαι το φως, έλα στη Γη! Κι εσύ, ήλιε ορατέ, ρίξε τις ακτίνες σου στον πηλό που ψήνεται. Ας γίνει ένα καταστάλαγμα για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν, και κινδυνεύσει να χαθεί το καταστάλαγμα της φωτιάς μέσα στην αναβράζουσα λάσπη, κι ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο, το σημαντικότερο όλων!”
Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.© Νότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: